Citroën Grand C4 Picasso (B78) 2.0 hdi 150 (DW10FD) BVA6 by pokra89

drago_st

Well-known member
Donator foruma
Haha, ne mogu virovat da sve tako vodis..svaka cast..sad sam malo i ja razmislja o svom autu..koliko sam prosao, koliko troskova..majko mila
 

Cale81

Active member
Svaka cast za ovakvo izvjesce 👏👏👍Nadam se da ce mene i moj ovako dobro sluziti.
Slazem se da moderne dizele treba koristiti na duze relacije, to cu svakako nastojati, jer ga za posao ne koristim nego uglavnom vikendom za izlete po okolici zagreba i za relacije st-zg. Sada cemo vidjeti kolika ce biti godisnja kilometraza.
Vidim u popisu da si mjenjao bateriju u kljucu, 2032. Ispraznila mi se baterija na jednom kljucu, dok je rezervni jos uvjek ok.
Naime u takvoj situaciji mi je radio pristup autu bez kljuca na vozaceva,suvozaceva i na vrata od portapaka (sa rezervnim kljucem).
Kada sam promjenio bateriju u kljucu, taj kljuc mi nece da otkljucaje/zakljucaje ni jedna vrata (bez kljuca) dok daljinsko otkljucavanje/zakljucavanje radi.
Po upustvu na str. 59 sam nakon zamjene baterijice stavio kljuc u citac i upalio auto, ali i dalje ne otkljucaje (bez kljuca).
Sada koristim onaj drugi kljuc (rezervni) a on mi nece da otkljuca/zakljuca vozaceva vrata bez kljuca dok na suvozaceva i na portapak radi bez problema.
Jesi ti imao kakvih problema nakon zamjene baterijice?
Ima li ko kakvu ideju kako ovo rjesiti?!
 
Posljednje uređivanje:

pokra89

Well-known member
Kilometraža 217.374.
Vanjska temperatura +19, na radiju Time To Say Goodbye.


Time To Say Goodbye zimskim gumama za ovu sezonu nakon 7.374km.
Vredestein Wintrac Pro out, Michelin Primacy 4 in.


Također, Time To Say Goodbye starim diskovima i pločicama.

Novi


Stari :D


Izbor je na kraju pao na TRW, prednji diskovi DF6419, prednje pločice GDB2035. Zadnje su zamijenjeni prošli put, a zadnji diskovi su "kao novi". Sudbina je tako htjela da sa Sivim Đubretom u 95.000 km nisam trebao mijenjati ni diskove ni pločice, a s Autobusom u 66.374 km oba kompleta pločica te prednje diskove. Iako, kad malo bolje razmislim, moglo je to još!Idemo dalje! :cool:
 

pokra89

Well-known member
Danas odrađena izmjena ulja i promjena filtera ulja.

Ulje Total Ineo First 0W-30
Filter ulja Mann W7058

Zadnjih nekoliko dana sam prilikom laganog polaska osjećao kao neko krckanje koje se prenosilo na volan. Sumnja je pala na letvu volana. Današnjim pregledom ustanovljeno da je u pitanju ipak glava spone volana, ilitiga krajnica, lijeva. Ista odmah naručena, Lemforder 39378 01, sutra dolazi, zamjena nekad idući tjedan. Ostalo sve cakum pakum, stegnuto, čvrsto, utegnuto.
Za ljeto spremni!

Kilometraža 223.688 km
Interval između dvije zamjene 18.549 km
Prosječna brzina između dvije zamjene 49 km/h
Radnih sati između dvije izmjene ulja 378.5 h

I fotografija kao dokaz da se nešto radilo. IMG_20210604_090318.jpg
 
Na vrh