Cirkus sa BSI ili nešto drugo...

Pankoz

Active member
Tražio sam jer sam primetio da nije baš u najboljem stanju,što se i pokazalo nakon testova u servisu.Međutim,ovi u servisu tvrde da je i dalje to sveu granicama tolerancije,jer kao ipak je bio u eksploataciji pune 3 godine.
I još da dodam da su mi predočili da ovaj tip akumulatora AGM Exide EK700 70Ah nije predviđen za montažu u motorni prostor vozila,iako su mi u jednoj od njihovih peodavnica uredno prodali isti taj akumulator.

Mirage

Well-known member
Kao što je Cutac Cutac rekao akumulator je problem, start stop sistem je zahtjevno sranje. Meni već dvije godine start stop ne radi a auto pali relativno dobro, strah me opće cifre novog akumulatora.

Pankoz

Active member
Veruj mi da je cena akumulatora još i sitnica na potrošene živce i kojekakve zajebancije oko elektronike automobila.
Sinoć sam išao po Picassa u servis.Javljeno mi je da je sve rešeno i da je ponovo u ispravnom stanju.
Majstor reče da je otklonjen kvar na BSI modulu i da je ponovo kalibrisan.Koliko sam primetio sva podešavanja su bila bukvalno identična kao i pre ovog "cirkusa".Jedino sam trebao da podesim vreme i datum.
Kaže da ga je najverovatnije poremetio pad napona.

Posljednje uređivanje:

Pankoz

Active member
Nemojmo sada praviti nauku oko zamene akumulatora u automobilima.Kada sam kupio dotičnog Picassa vrlo brzo sam morao zameniti akumulator i tada je to odrađeno klasično,demontažom prethodnog i montažom novoga.Za tih 10 min koliko je trajalo dok se raskačila + klema i ponovo nakačila na novi akumulator nije bilo apsolutno nikakvih problema.
Ovo što se izdešavalo je izgleda ili loša sreća ili što je predugo (oko 48h) elektronika u automobilu bila bez napajanja el.energijom.

Na vrh