Cijev iz kanistra u petu kuglu

inoob007

New member
Veliki pozdrav, ovako tražim po svuda ali nikako da pronađem da kupim od nekoga:
Potrebna mi je cijev koja ide iz kanistra (LHM) u petu kuglu (ona kugla iza hladnjaka) i tamo odmah kod hladnjaka ima ta cijev još 2 cijevčice koje izlaze iz nje.
Pa me zanima dali ima slučajno netko to u dijelovima ili u otpadu pa da mu ne treba da želi prodati?
Inače pukla je cijev pored kugle i gore pored kanistra od LHM-a (na početku odakle izlaze još 2 manje cijevčice)
Nadam se da ste skužili. tko ima to za vidjet će skužiti.
Inače ako vas zanima nešto preciznije napišite pa ču probat objasniti.
Eto unaprijed zahvaljujem i nadam se da sam na pravo mijesto napisao post :)
 

charllie

Active member
Ak sam dobro skuzil, to je gumeno povratno crijevo i nije neki veci problem.Imal sam dvaBx-a al se nebrem zmisliti raspored,no lani sam na odmoru v Puli dozivel taj problem z Xantijom.Resil sam to jednostavno uz savjet kolega forumasa pogotovo Jure pz,nasel odgovarajuce gumeno crijevo goriva i prespojil s spojnicama (komadicima metalnih cijevi)i selnama te nikakvih problema nije bilo.:)
 

inoob007

New member
e riješio sam isto tako i ja danas...sve super radi ali sad šprica dole na spoju kod te kugle
znači ne na samom spoju nego imaš kao to što ide u kuglu je kao deblje e i tamo di prijelazi iz tog debelog u normalnu cijev tamo pušta...na samom spoju
e sad sutra ču probat da vidim dali ču uspijet popraviti na istu foru kao i ovo gore ili ču morat duck tape onaj jaki staviti za prvu ruku pa potražiti cijelo to crijevo...barem od sredine do kugle (bez gornjeg komada šta ide na rezervar)
Ako ima tko možda bilo bi od velike pomoći jer tu kod mene nemam gdje nabaviti. a hitno mi je...nemam drugog auta a treba na posao i sve to kao i svako normalan.
Uglavnom ako ikako može netko tko ima taj komad cijevi koji mi fali neka se javi jer je stvaro hitno...može na mobitel (0989324822) poslat poruku ili nazvat nakon 14:00
(Ako zna tko neku soluciju neka slobodno napiše)
i jeli postoji možda neki aktivniji forum za bx-evce tj. citroenovce od ovoga...pošto vidim nažalost da nije baš u punoj snazi...ili mi se to samo čini :/

evo na internetu sam našao identičan komad. i zaokružio sam na spoju di pušta
pa da bude vam lakše za shvatiti
 

charllie

Active member
Ja mislim da je taj spoj ili zalijepljen ili zalijan,tanja cijev mozda ide direkt na izvod na regulatoru(na njega ti je zasarafljena ta peta kugla tj.amortizer ili sabirna ako ti non stop ili u kracim intervalima do dvadeset sekundi cirka klikce onda je otisla)ako ne napravi zeljeznu spojnicu.Zavari tanju cijev u deblju (ak imas priliku hardlotati)a na deblju navuci deblju gumenu cijev(ZA GORIVO) koja pase na taj izvod na regulatoru(mislim da izgleda ko komad cjevcice zadebljan na kraju)ili se da nesto iskemijat za tu spojnicu kod majstora kaj delaju hidraulicne lajtunge.Na regulatoru pritiska moras prije ispustit pritisak da ne cvapa ulje(ako neznas potrazi na forumu ili sa strane ti je saraf za kljuc 12 mm pa ga odvrni za jedan krug da cujes pistanje kad se ulje vraca u LHM posudu iliti karnister,pa opet zategni.Sretno i javi kaj si skemijal,inace mislim ak je peta kugla u redu da manje sprica tj. da sprica kad se ona cuje odnosno klikce.:)
 

inoob007

New member
:(

Ništa na kraju...gdije god krpam na toj cijevi uvijek probije na neki drugi kraj.
Sutra idem uzet u autodijelove cijev koja moze biti pod pritiskom "za svaki slucaj"
uzet cu metar i po i staviti od kanistra do kugle.
Moralo bi radit i poslužiti.
Sve lijepo zategnut bragama i tjt.
i nakraju mi je puklo na samom onom debljem kraju što se natakne na kuglu. tako da sam odustao od uzaludnog krpanja jer je cijev sva "popucana" ima rezove kao po sebi (valjda od starine ili ne znam)
uglavnom sutra dolaze novosti i ako budem stigao napravit koju sliku bude i toga
 

jurapz

New member
Ukratko polovno dobro neces naci, preporuka je da uzmeš novo jer se može jos kupiti i nije toliko jaka cijena mislim da je oko 500-570kn, morao bi provjeriti, javi ako se odlucis na takav potez
 

inoob007

New member
RIJEŠENO ZA SADA :D

Evo uspio sam riješiti...ne pušta ni kapi :D
nabavio sam armiranu cijev za gorivo (rupa 7mm)

1) Na kanistru sam napravio:
pola metalne šipke sam nagurao u cijev (novu) a pola u cijev što izlazi iz kanistra. Stegao sve sa 2 šelne

2) na kugli sam od stare cijevi izrezao onaj deblji nastavak i isto tako povezao novu cijev i taj nastavak sa isto tako jednom šipkom i sve isto tako stegao dobro na spojevima. sijev je dosta ušla u obe strane tako da nema šanse da procuri.

3) lijepo navukao na kuglu i isto tako na kugli stego sa jednom šelnom.

Odlično radi svoj posao...oprao sam sve da vidim baš dali će negdije da malo da zaslini ali ništa...sve odlično :D

A ako nedo Bog bude problema sa istom cijevi onda se javim za original cijelu cijev da nabavim.
 

Grga

New member
ja ju kupio novu za svoj bx 4x4 prije par godina i koštala je tako oko 500ak kuna. nema druge. A možeš i cijeli moj auto kupiti s obzirom da ga prodajem u dobre ruke :)
 
Na vrh