Ljudi moji (da me se krivo ne shvati), pa nemojte svi biti tako lakovjerni i naivni, to sta su oni napisali na racunu / rekli da su stavili ne znaci nista, to moze biti cisto prodavanje magle. Pa ti bi i vlastitog oca zahebali, a da nece neku obicnu stranku koja spokojno pije kavu dok oni dole sarafe po autu. Unutra ti mogu staviti i suncokretovo ulje a na racunu napisati INEO, ti nemas pojma, ionako ga toce iz bacve. I ako si donio svoje, a nisi vidio da su ti ga ulili ispred ociju, nisi siguran u nista. Na vlastitom iskustvu sam to prosao i ne vjerujem im vise ni kad kazu da je sunce zuto ako nisam vidio na svoje oci. Ne govorim samo za citroen, svi su oni isti. Imamo u kuci i jednog forda, ti nisu nista bolji, dapace.
Znam da ce ovo mozda pokrenuti niz polemika i rasprava (tipa auto je pod garancijom i briga me, ako sta zaseru opet ces doci njima - OK, al di su tu potroseni zivci, dan ili vise bez auta, izlazak s posla, cinjenica da su te izradili ko malog majmuna te cinjenica da nakon te dvije godine garancije svi kvarovi idu po tvom dzepu, a znamo da nekad posljedice dođu na vidjelo tek kasnije?) ali evo moj primjer nakon kojeg me ovlasteni ili bilo koji nepoznati servis nije i nece vidjeti ako nisam prisutan uz auto:
Preuzimam svoj prosli auto sa servisa, placam uredno i idem kuci. Doma tek vidim na racunu da su napisali kako su stavili 10W40 polusinteticko ulje iako je za tu masinu strogo propisano sinteticko 5W40. Popiz*ujem, jurim nazad u servis, a ljubazni tip mi tamo prodaje pricu „kako su im nedavno iz Francuske javili da od sad u sve 1.6 masine preporucuju stavljati polusinteticko ulje 10W40 i da se nista ne brinem“. Ne znam za kakvu me neuku budalu zamijenio, kako god, tad popi*dim jos vise i trazim sefa. Dolazi ovaj, kopa nesto po kompu i radnim nalozima i kao dolazi do zakljucka kako je njegov mehanicar stavio „ispravno“ ulje 5W40, al na racunu su greskom tipkali krivo cime su naravno oni osteceni i ja sam im kao trebao jos nadoplatiti razliku od nekih 230 kn za skuplje (ispravno) ulje koje su navodno stavili. Na moj upit za gore navedenu nebulozu koju mi je njihov ljubazni zaposlenik pokusao prodati, ovaj me blijedo gleda. Ne trebam uopce pisati jesam li im razliku platio, pokupio sam se do usputnog peugeotovog servisa, kupio originalno ulje i pravac kod mog mehanicara na izmjenu, pri cemu smo (iz znatizelje) otkrili da filter zraka uopce nisu zamijenili, a na racunu uredno pise da je zamijenjen, naplacen je i meni je pokazan tko zna ciji stari filter kao da je promijenjen. Nisam od tipova koji imaju zivaca i vremena tuzakat se okolo, dokazivati i natezati s idiotima (jer ako bi i treci put taj dan dosao u servis vjerojatno bih prvog od reda zatukao bejzbolskom palicom, a to mi ne treba) tako da nisam nikom nista prijavljivao, dovoljno mi je sta sam prosao skolu i zakleo se da me vise nece vidjeti NIKAD ili, ako sam bas primoran, ne bez mog prisustva u radioni.
Zato, kad sam vec zapalio tipkovnicu da vam pokusam otvoriti oci, bar se svi malo zapitajte - mozda ste upravo vi nekome bili ovca za sisanje, a da za to niste imali pojma, uredno ste im platili racun i otisli kuci sa smjeskom na licu uvjereni kako ste odradili posao, a zapravo ste ispali budala. I sutra kad nesto rikne, onda je kriv citroen, a zapravo su sve to odlicni auti dok ne prođu kroz ruke ovim nasim – ne znam uopce kako ih nazvati.