Check engine lampica

brunoVTR

Member
Pozdrav. Jučer kad sam bio u koloni i vozio se nekih 20 min samo prva druga, upalila mi se check engine lampica (zapravo svjetlucala). Motor je počeo brujiti i nepravilno raditi. Stao sam sa strane i izgasio auto. Nakon nekog vremena sam ga opet upalio ali je samo svjetlila lampica, nije blicala i motor je radio ok. Prošao sam još nekih 6-7 km i opet se isto desilo. Samo što se stanje nije popravljalo nego je i nakon mirovanja i ponovnog paljenja motor radio nepravilno. Došao je HAK, priključio na dijagnostiku i piše da cilindri 2 i 3 ne rade, mislim da je pisalo na greškama i faza paljenja, tako nešto. Mehaničar kaže da treba bobine zamjeniti ali nisam siguran da li je to to. I prije mi se to dešavalo ali je nakon gašenja i paljenja sve bilo ok i vozio se tako godinu dana sve do sad. Maloprije sam ga upalio i nema lampice i radi auto ok. Da li može biti razlog i u lošem gorivu pošto sam ga baš taj dan natočio?
 

nemo26

C5 X7 2.0 HDI 140 FAP
Auto je najbolje ispitivat u momentu dok radi nepravilno, sad ces tesko isprovocirat kvar. Al probaj zamjenit bobine na druge cilindre, pa ako bude iduci put greska na njima one su.
 

brunoVTR

Member
I bio je ispitan dok je radio neoravilno i pokazivalo je grešku kakvu sam napisao, i nakon poništenja grešaka ista stvar. Temeratura je normalna, uvijek 3 crtice.

A da probam zamjeniti bobine s drugima. Brat mi ima C3 isto 1.6 motor samo što je njegov 2006. a moj 2004. Plus njegov je pravi automatik a moj sekvencijalni. Da li se može nešto zeznuti?
 

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Mislim da je kolega 2Mario2 mjenjao nedavno bobinu, nije bilo problema koliko znam, ja bi jedino još dao injektore počistit
 

Cutac

Prèkaroš
Nagazi ga do blokade par puta, mozda dodje problem. Onda stani, ne gasi i iskopcavaj bobinu po bobinu dok ne naletis na onu koju kad iskopcas zvuk se ne promijeni.
Znaci on trokira, skines prvu, jace trokira, vratis ju, skines drugu, nema promjene. Onda zami:cenzura::cenzura::cenzura:i prvu i drugu pa ces vidjeti jesu bobine ili nesto drugo.
Kada si mjenjao sjvjecice?
 

brunoVTR

Member
Ne znam. Morat ću izvaditi pa vidjeti. Koji su brojevi po katalogu?
Uglavnom, auto se sad ponaša normalno, dobro vuče i radi mirno, čak se i lampica izgasila. Malo je frustrirajuće to...
 
Posljednje uređivanje:

Cutac

Prèkaroš
Možda imaš neki problem sa nečime pa ti svjećice propadaju.

Ne vadi ništa, samo napravi ono sa bobinama(i ovak ih skidaš za svjećice :D). Ako nema promjene i ako su svjećice, ili si kupio krive, uhvatio škart robu ili imaš neki problem pa propadaju.

A ako nećeš, uzmi 4 nove svjećice, zamijeni i vidi što će biti.
Daj VIN. :)
 

Cutac

Prèkaroš
Aha, coil pack je.
Ne znam zašto, ali ne daje mi kataloški broj za svjećicu.

Za moja dva citrača mi daje, za tvoj ne...
 

denisoft

Active member
Imao sam slične probleme na Peugeotu, svjećica je bila pukla kod montaže (ili je škart roba), u glavnom, srednji dio se šetao pa je kroz svjećicu bacilo ulje van i natopilo prostor iznad svjećice i onda ona nije mogla radit (naravno i kompresija itd...), set novih svjećica je riješio problem.
 

brunoVTR

Member
Hvala na sugestijama. Probat ću s izmjenom svijećica prvo.
Inače, normalno sam došao na posao s njim, kao da ništa nije bilo.
 
Na vrh