Ceramic coating

Scorpyo

Active member
Pozdrav ekipa

Kao što sam već napisao ovdje: https://www.citroenforum.hr/threads/peugeot-107-2010-swiss-edition-black-mamba-youth.10020/page-12 sjetio sam se zašto sam kada sam kupovao C4 inzistirao na metalik srebrnom umjesto njihove lijepe metalik crvene boje. Zato kaj je crveni auto zmazan 5 minuta nakon pranja...

Kako je T-Cross u lijepoj metalik tamno crvenoj boji sada tražim rješenje za navedeni problem. Vidim da ima dosta tih ceramic coating/shield, nano ovo i ono i sličnih ****a**** i naravno svatko hvali svoje rješenje. Pošto znam da ovdje ima dosta ekipe koja si stvarno daje truda oko održavanja auta nadam se da netko ima iskustva sa takvim stvarima i da može preporučiti neko rješenje koje ne košta kao polovni auto i koje se može odraditi u kućnoj radinosti od strane nekoga tko nema nikakvog iskustva sa detaljnim uređivanjem auta nego mu je maksimalni domet oprati auto svakih par tjedana.

Hvala unaprijed na odgovorima.

Nikola

Homo sapiens
Donator foruma
Ovaj sprej iz kine, radi kao vosak, samo sto dosta duže traje. Na P107 su zadnja desna vrata imale namaz bar 4 meseca. Prosto, nisu na udaru toliko kao hauba, krov. Koji drze premaz bar mesec dana, i mnogo se lakse pere auto.
Elem, ovo je poslednji koji sam uzeo, malo se nanosi jer je onako kao ulje.
https://a.aliexpress.com/_EH01SrQ

Cutac

Prèkaroš
Soft99 Fusso i Soft99 quick detailer.

Operi auto pH neutralnim šamponom, nakon pranja napravi u posudici mješavinu demi vode i šampona, uzmi glinu i lagano podmazuj mješavinom lak i glinom lagano trljaj po pravcu (lijevo desno). Drugim dlanom idi po farbi dok nije glatka. Kad sve tako prođeš, ponovno ga operi u potpunosti (najbolje ti je uzeti rukavicu sa resicama). Onda ga osuši ručnikom u hladovini i kad je suh, uzmi Fusso i lagano nanosi u tankom sloju. Nanosi i nakon 15 minuta ga istrljaj bez stiskanja, samo puno trljanja u krug. Za tjedan dana ga ponovno operi šamponom (bez gline), osuši i nanesi drugu ruku Fussoa.
Nakon toga svako pranje radi istim šamponom, bez gline i prođi auto quick detailerom.
Ako kolesa nisu garažirana, svakih 4-5 mjeseci obnovi tvrdi Fusso.

I nakon nanošenja voska, nikako ga ne peri šamponima koji nisu ph neutralni, pogotovo ne aktivnom pjenom na autopraonicama jer je to ko domestos, smeće koje uništava lak i kompozite.

Na stakla, osim šajbe, stavi Soft99 Glaco. Na šajbi može ****ti senzor za kišu, ako ga imaš.

Interijer Meguiar's natural shine sprej, koža Meguiar's gold class ili ultimate leather bla bla.

Odvodne kanale i takve ****arije WD40.

Na vrh