centralna brava i daljinsko otvaranje

gruja

New member
xantia , kad sam otkljucava auto sa daljincem auto se otvorilo i signalne lampe(žmigavci ) ostali su upaljeni stalno jedno 10 min i od tada vise centralno na daljinac ne funkcionira . baterija ispravana na daljincu , otvaranje sa kljucem normalno . mozda netko nešto zna
 

jurapz

New member
Nisam siguran za xantiu, ali znam da na xm-u zna odlaziti modul za centralno zakljucavanje pogotovo na s2, kod njega je ispod pretinca od suvozaca smjesten
 

tanburo

New member
Èekaj da ti srede ecu prvo, pa onda vidi kako se sve drugo ponaša..nekad je teško čekati, ali na kraju često bude jedan problem s drugim povezan..

i da, vozit ćeš se opet..hehe:)
 

vlamos

New member
Veliki pozdrav svima,
imam jedan problem, naime radi se o centralnom zakljucavanju na xantia iz 2001.
vozaceva vrata se mogu kljucem zakljucati ali sva ostala vrata se ne zakljucavaj. Kada na suvozacevim vratima stisnem prekidac za zakljucavanje vrata iz unutrasnjosti vozila tada se sva vrata na kratko zakljucaju pa pononvno otkljucaju , ali vozaceva ne. rastavio sam bravu na vozacevim vratima i ispitao sve zice i motoric i cini mi se da je sve ispravno. Provjerio utikac i od 5 zica na samo jednoj cca. 10 volti, s tim da ne gori na instrument ploci da su vrata otvorena. jel ima tko kakvu ideju..
Hvala unaprijed.
 

Lakii

Well-known member
Izgleda da ti je nešto na samoj bravi otišlo.
Ili dobiva slabi napon pa motorić ne odvrti do kraja. Kada ne odvrti do kraja automatski se sve odključa. Ili je nešto mehanički istrošeno u samoj bravi.

Probaj dovući direktno struju na bravu da eliminiraš slučaj da žice u vratima nisu u prekidu. Ako su brave iste kao na S1, onda su ti pinovi 2, 7 i 8 za pokretanje motorića brave (2-masa, 7 + jedan smjer, 8+ drugi smjer).
 

akai75

New member
ja ostavil na my xantiu rjesavanje daljinskog za kasnije...
ma najeftinije uzet komplet kontakt bravu s daljinskim kljucem i uparit kljuc..
isto imam alarm koji se ukljuci sam kad se auto zakljuca via daljinski...

ja imam elektroniku al ne i sjekiricu..i neznam nist sto prijasnji vlasnici radili po tom pitanju
kljuc kojim palim auto nije isti s kojim zakljucam auto..
navodno da brava komunicira s bsi modulom..
 

Lakii

Well-known member
S2 Xantia ima kodirani ključ.
U cilindru brave je reciever. Valjda su zato ostavili original ključ za kontakt bravu.
Rješenje za ovo je zamjeniti sve brave novima (zajedno s ključevima). A original ključ zalijepiti na sam reciever (izgleda kao namotaj nataknut na cilindar kontakt brave).
Tako imaš nove ključeve i brave a ECU nije zaključan...
 
Na vrh