C6 ponaša se ko kad auto nema zadnji h amortizera, skaće ko žaba u vožni

Automatic

Well-known member
Ako netko zna, moja c6ica je jako mekana u zadnjem kraju. Znači o vožnji zadnji kraj je jako mekan imam osječaj ko da ide gore - dolje. Kod c5 mi se to nije događalo i stvarno hidraulika savršeno radila
 

mengela

Well-known member
Donator foruma
Ima li razlike kad ga prebaciš u sport mode? Otvori mu temu, nema nego jedna na forumu i na prodaju je 😀
 

mengela

Well-known member
Donator foruma
Baš čudno, obično je problem kad ovjes postane tvrd, tad je uglavnom do sfera! Pošto ima razlike u sport i normal modu znači da uključuje/isključuje centralne! Doduše C6 je udobniji/mekši od C5ice možda se još nisi privikao!
 

charllie

Active member
Nadji dobrog mehanicara,neka ti izmjeri tlak u kuglama,inace kad kugle odu auto je tvrdji.More bit da su ti otisle zadnje opruzne noge(amortizeri,propusta ulje),usporedi C5 i C6 (njega nisam imao)kad su ugaseni,zaljuljaj zadnji kraj.
 

drago_st

Well-known member
Donator foruma
Kad smo vec tu, jel svaki C6 ima AMVAR? Mislim da može bit premekan kad taj sustav pobrljavi?
Ima, to se meni dogodilo, na diagnostici nije bilo nikakve greske i ventili su radili uredno..ali je auto bilo nemoguce vozit koliko je pliva..na kraju smo skuzili da senzor daje krivi podatak i rijesili problem.
 

Automatic

Well-known member
Ma radim citroene hidrauliku od c5 znam napamet, 4 puta ga prodao i kupio natrag onog svojeg, c6 se razlikuje u hidaulici jako od c5 zato što ima otvaranje kolicine ulja, još nisam sistem dkužio ali mislim da komp upravlja time a možda samo razjeban pa ima lufta, ko greška antisink ventila na c5, uglavnom malo ću proučit kad dođem k sebi, za sad idu novi seleni i kugle na prednjem kraju i seleni na zadnjem, c4 je ok
 
Na vrh