c5 trokiranje, anti pollution

Josip77

New member
Pozdrav, na mom C5, 2.0, benzinac, 2008, ugrađen plin se događa slijedeće:
-često se pali anti polution sustem fault
- palim 4 puta prije kretanja, jer inače nejde, samo trokira, a ako ipak krene nakon jednog ili 2 paljenja, onda nakon 300 m piše prevelika temperatura motora i zblokira sve. Naravno da sve moguće počne svijetliti... , a motor je hladan iako piše pregrijan..
Ugasim ga i ostavim par minuta da ugasi ventilator, ponovo palim par puta i ide, na benzin srednje, a kad prebaci na plin onda je sve ok.
I tako već duže vrijeme, a počelo je godinu dana nakon što sam ugradio plin
Sad po novom, od jučer, i kad se vozim na plin, prikazuje pregrijanost i ne mogu dalje...., a anti polution, je non stop upaljen
Ima li netko slična iskustva i savjet?
Hvala i pozdrav svima!

konaroast

Citroenist
Donator foruma
Pozdrav, na mom C5, 2.0, benzinac, 2008, ugrađen plin se događa slijedeće:
-često se pali anti polution sustem fault
- palim 4 puta prije kretanja, jer inače nejde, samo trokira, a ako ipak krene nakon jednog ili 2 paljenja, onda nakon 300 m piše prevelika temperatura motora i zblokira sve. Naravno da sve moguće počne svijetliti... , a motor je hladan iako piše pregrijan..
Ugasim ga i ostavim par minuta da ugasi ventilator, ponovo palim par puta i ide, na benzin srednje, a kad prebaci na plin onda je sve ok.
I tako već duže vrijeme, a počelo je godinu dana nakon što sam ugradio plin
Sad po novom, od jučer, i kad se vozim na plin, prikazuje pregrijanost i ne mogu dalje...., a anti polution, je non stop upaljen
Ima li netko slična iskustva i savjet?
Hvala i pozdrav svima!
Glupo pitanje, ali evo. Ima li rashladne tekućine?
S obzirom da se za isparavanje plina koristi rashladna tekućina zna se dogoditi da na spojevima te nove instalacije iscuri sva tekućina.

Josip77

New member
Meni to liči na pokvaren senzor temperature ? Da li se kazaljka pomera gore- dole ?
Ne, temperatura je u redu
hvala
Glupo pitanje, ali evo. Ima li rashladne tekućine?
S obzirom da se za isparavanje plina koristi rashladna tekućina zna se dogoditi da na spojevima te nove instalacije iscuri sva tekućina.
Ima...
Hvala

Na vrh