C5 2005 2.0 HDI

Danko

Member
Da napokon otvorim svoju temu...dakle, dotični je trenutno na 280 tkm bez greške. Nikakvi vanredni kvarovi i sl. Od većih zamjena prije nekih 50ak tkm je bio set kvačila sa zamašnjakom i balasti i žarulje. Prije mjesec dana zamjenjeni seleni u prednjim vilicama, krajnici i jedan nosač motora i dlaje vozi kao prvi dan...stvarno zahvalno vozilo. Idem na go za dva tjedna pa mu se planirammalo posvetiti, obzirom da su mi se neki planovi izjalovili pa će ostati kod mene do daljnjega...u planu je zatamnjivanje stakala iza B nosača i upgrade muzike kao i osvježavanje laka poliranjem....evo par slikica... :)

IMG_20170121_102818_zpsvwr69ytx.jpgIMG_20170121_102834_zpsgfzyzxpj.jpgIMG_20170121_102843_zpsy7wkvrho.jpgIMG_20170121_102914_zpszcftcrwh.jpgIMG_20170121_120124_zpsxhgrho4b.jpgIMG_20170121_122714_zpsuo519kqv.jpg

i ovo je od staroga lađa...za njega otvorim drugu temu... :)

IMG_20170121_102609_zpsr1yklnea.jpg

btw...ostah kako vidite bez poklopca perača farova...zna li netko gdje bih mogao nabaviti rabljene? jedan me na njuškalu traži 200 kn za njih,je li to ok cijena?
 

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Za godine i kilometre odlično izgleda.
Što se poklopaca tiče, vidim da su na eBayu preko 100kn/kom... dvije nove novcate nelakirane su 41$.
Pitaj za svaki slučaj u ovlaštenom, kat. br. bi trebao biti 7414JC
 

Milosh

Test
Super izgleda! Najdraže mi je vidjeti da nekoga auto dobro sluzi sa puno predjenih km, a kad pri tome još i dobro izgleda...!

Sent from my FRD-L09 using Tapatalk
 

konaroast

Citroenist
Donator foruma
Krasan je auto. Rijetko je vidjeti xenon na ne exclusivu.

Što se tiče poklopaca, kupi nove. Jer su kopče od vrlo tanke plastike i protokom vremena lako pucaju. Samo prešpricaš srebrnom bojom.
 

Danko

Member
da ti budem iskren, ne sjećam se više cijene,malo ću prekopat po papirima pa javim. simptomi, jaka trešnja pri kretanju, jako je zatresao pri paljenju i gašenju i proklizavanje prilikom dodavanja gasa u vožnji.
planiram i postrugati ovaj soft touch premaz na rukohvatima, sada baš izgleda ružno...ima li neki postupak za to napraviti, da li se može nečime nasprejati da omekša taj premaz za lakše skidanje?
 

konaroast

Citroenist
Donator foruma
Vidim da si rekao raditi muziku. Prije svega zabrtvi kutije zvučnika u vratima. Dobiti ćeš puno precizniji bas, a stvarno je čas posla. Skineš poklopce sa zvučnika i izvadiš zvučnike. Uzmeš armaflex 3mm u kolutu i obljepiš sve rupe. Također staviš jedan tanki sloj na dosjed zvučnika. Te trake u Ri imaš u Maritermu ili nekoj sličnoj trgovini instalacijskog materijala.
Tek nakon toga gledaj neke dvosistemce.
Mislim da paše 16cm.
 

Danko

Member
^hvala na prijedlogu,probati ću. nego,imam problem sa retrovizorom na vozačevoj strani.naime, kod otključavanja on se ne zakrene za 90°, već se okrene za 180° i onda ga ručno moram vratiti na ispravnu poziciju. krenuo sam nešto sam petljat pa sam još više zaje situaciju tako da se sada uopće ne otvara već ga moram ručno,a kod zaključavanja se zatvori ali onda još pola minute čujem zvuk motorića i kako kao nešto preskače...što mu bi,ima li lijeka? :whistling:
btw, vidim da mi nestadoše slike...ima li koji dobar host za slike ponovno uploadat? thnx
 

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
A retrovizor treba otvorit i pogledat šta je... prezložit sve kako spada za početak
 

konaroast

Citroenist
Donator foruma
Puknuo ti je graničnik. I tu nažalost nema puno pomoći. Možeš uzeti drugi rabljeni i samo premjestiš lakirani poklopac.

Javi ako trebaš proceduru skidanja.
 

Danko

Member
hah.....što ti je život i rekao bih, neka sudbina :D dakle, i bolje da auto nije prodan jer je žena dobila novi posao za kojega su nam neophodna dva auta...tako da, do daljnjega ostaje u familiji :D malo sam ga zapustio, tako da mu sad slijedi servis i malo jače čišćenje. inače, auto je zaista zahvalan....340 t km a motor radi kao sat....
 
Na vrh