C4 Picasso 1.6 VTI

ssocapi

Member
Napokon je došao i taj dan kada sam postao vlasnik c4picassa:grin:Iako sam vozio xsaru picasso skoro 9g.ostao sam oduševljen novijim "slikarom":D Razlika u kvaliteti,voznim osobinama,a naročito u potrošnji je ogromna,naravno u korist novijeg auta..Znači,auto je 12mj.2010g.kupljen od prvog vlasnika sa 76575km(provjereno svim kanalima i legalnim,a i onim drugim)Kako sam imao dogovoren doček nove godine u sloveniji bila mi je idealna prilika za probnu vožnju i upoznavanje auta i sve je prošlo u najboljem redu..ovim putem bih se zahvalio i vama forumašima koji ste mi davali inf.i približavali me realizaciji kupnje,a posebno bih se zahvalio forumašima Ivanu,Luki i Zlatku c4 koji mi je bio od velike pomoči pri kupnji auta,a bude mi pomogao i staviti slike u garažu tako da vidite mlađeg "slikara":D
 

charllie

Active member
Sretno znjim,posjedujem i Xsaru Picasso a svidja mi se i noviji,meni je moj pretvrd:((inace imam i c5 karavan)kakav je noviji(meksi?) i ima li isto tak velik gepek.
 

mirda69

Super Moderator
Uredništvo foruma
Èestitam na kupovini i puno sretnih i bezbrižnih kilometara :aplauz::aplauz:

To benzinac il dizlo ?
 

ssocapi

Member
Je,mekši je i nekako lakši za upravljanje,a gepek mu je još i veči od xsare:) još bih napomenuo da sam preventivno išao promjeniti ulje i filter u cib..sva pohvala dečkima u servisu,provjerili cijeli auto,narihtali automatsko paljenje svjetala,promjenili žarulju za tablice,nadolili 0,5l.antifriza,stavili novi filter klime za koji su mi u salonu gdje sam kupio auto rekli da je stavljen novi,a bio prljav i zgužvan kao da je dva broja veči:mad: i sve to za 385kn u ovlaštenom,mislim da je cijena ok..

Hvala dečki,iz vaših usta u Božje uši:angel:
 

ZlatkoC4

Well-known member
Auto smo zalili ja i Mladen više puta. Malo smo se zezali dok smo tražili upute na netu za Picassa ali nakon što smo podigli roletne signal interneta je dovoljno ojačao da možemo surfati bespućima superbrzog HR interneta:D Također sam na e-mail slao neke fotke pa nikako da ih čovik primi, problem bio u meni. jer sam yahoo napisao Hrvatski Jahoo:D . ali srečom tu su naše žene da nas upute u očigledne greške :D
Bili u Cib Commercu kao što je Mladen i rekao preventivno promjenio ulje pregled auta vračanje na dijagnostici nekih tvorničkih postavki. Jer su svjetla bila skroz smrdana i palila su se samo na ručici za kratka svjetla te bih samo u tom položaju svjetlila i dnevna svjetla, a dnevna sama nikako, sad su vračene sve funkcije i dnevna gore na auto modu te pali oborena automatski po zamračenju senzora. a može se i ručuno upaliti. onako kako i treba biti . te smo sa majstorom sve zajedno u radioni pregledali potom kad smo se zdogovrili što treba napraviti to i vidjeli kao i već spomenuti filter peludi ili ti klime koji je jedna pola bila orginal PSA filter u katastrofa prljavom stanju a druga pola je bio neki điđimiđi filter čudnog materijala nisam tako nešto loše bio vidio nikad do sada.a ujedno je bio sav zgužvan tako da nije niti brtvio prolaz zraka.
Ali dečki su to odradili ispregledali ovjes na dizalici zatim smo ih ostavili da stave dogovoreno a mi otišli preko nešto si zaliti i popričati.

Mogu reći da je jako lagano voziti slikara pregledan je pogled iz njega zbog visine sjedenja. mjenjač na prednjoj konzoli jako ljepo mjenja brzine i na ruku je. prostora ima u njemu na sve strane za ne povjerovati. Odličan auto za veliku porodicu kakvu naš prijatelj i ima.

Proučili smo malo rad klime odleđivanja, grijanje hlađene u svim modovima radi fino uglađeno bilo u auto ili ručnom radu. poštimali sat radio itd.

a sad je ostalo samo reći sretno s autom toći i vozi. :palac-gore:
Sve u svemu sam jučer proveo ugodan dan u društvu sa Mladenom i našim Citroenima.
kao i onima u salonu nema koji nismo prošli :D
 

ssocapi

Member
Haha,već sam se razmazio..svakim dannom sve više..super autić:palacgore:

Razmišljam već o ljetnim gumama..ima li kakva akcija za 215 55 16
 

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
100€ ćeš morat dat za pravu gumu... najjeftinije što bi ja probao je Hankook K125, oko 640kn/kom
 

ssocapi

Member
A kaj mislite o ovim novim gumama starijeg dota2011,2012..kao neka outlet akcija u vulkalu..iako su nove,ali stoje 5+godia,a pak s druge strane može se ubost super guma za 500kundiljosa..pa ti sad budi pametan:thinking:
 

vborovic

C5 modifikator
Gle, ti ćeš se voziti na njima, ne mi ... :D ... inače, ako se na ičemu ne bi smjelo štedjeti oko troškova auta, to su gume ...
 

ZlatkoC4

Well-known member
5+godia,a pak s druge strane može se ubost super guma za 500kundiljosa..pa ti sad budi pametan
Ne prijatelju do 2 god ok prek toga ne jer ti ne radiš nešto km i morao bih onda zbog starosti gume ih mjenjati zato rađe odvoji par kn više i onda si miran sljedeće min 4 god.
 

charllie

Active member
Ak je cena vredo ok, min.4g. bez problema:angel:,meni su jos( prve?)gore 2006 koje sam dobil z autom.Miselinke,ljetne i zimske i na oko ne vidim nedostatke niti v zesci voznji valjda kvaliteta,dok primjetim na nekim drugim pukotine a mladje.
 
Na vrh