C4 II 2011 1.6 e-hdi Exclusive automatic 84kw s&s par pitanja

Spawn

Well-known member
Pozdrav.
Kupio sam ajmoreći na "neviđeno" navedeni auto za povoljno plus neki dug riješio itd.
Nije skroz na neviđeno ,ali dosta toga jest. Npr auto pali iz prve, automatic mjenjač (robot) radi odlično,ne trese,miran motor, na vecim brzinama od cca 14o osjetim da mrvicu trese samo kad kočim,estetski ima par ogrebotina ,unutrasnjost je doslovno kao nova koža alcantara,navigacija rt6,senzor mrtvog kuta itd itd ,220000tkm,uglavnom za potrebe zene vise nego dovoljno pogotovo za onoliko koliko sam platio. Trazio sam joj automatika manjeg i jeftino vec dosta dugo i kad je uletio ovaj nije mi se vise dalo trazit. Ona sretna ja sretan. ALi,uvijek je ali, nako sto meho sredi ono sto treba mehanicki, selene,krajnik amortizere itd itd,ostaje mi elektronika koja me buni.
Naime sredisnji ekran porikazuje samo 3 crtice i kmh i kad udjem u auto pokaze da je nemoguce ocitati podatke o razini ulja i to je to. Lijevi sat pokazuje brzine,desni km trip u ukupnu km,ali srednji bi trebao pokazati svasta nesto. Meho kaze da je na brzinu vidio u diagboxu da je greska u smislus da je konfig pogresan i pokazuje samo to i naravno upaljen airbag kao i na vecini c4 bar jednom u zivotnom vijeku. Kaze da cemo se kasnije zabavljati oko toga,najprije da sredimo mehaniku.Također ne rade neke sitne stvari kao sto je npr safety lock otraga za djecu kad kliknemo na dugmic na vozacevim vratima i slicno. Na samom rt6 verzija sw je 2.21 i pretpostavljam da zato nema HR meni a i biranje jezika je zakljucano po defaultu. Ja sam izvadio konfig preko mirascripta i ukljucio neke stvari ali u pravilu se ne moze ukljuciti nista jer ne prihvaca nista kad stisnem SAVE,pa cak ni jezik. KAd kliknem na opciju da pokaze boartd config pise da nema nista. Ukljucio sam TRIP na glavnom ekranu i pise samo potrosnja 0L ,9999km, 29kmh prosjecna brzina i to se ne mijenja. Navigacija,radio, bt i sve ostalo radi. KAad sam malo procakako po netu nisam bas naisao na takav kvar,pa sam pomislio da je netko od vas vec imao slicna iskustva pa dok cekam da se mehanika sredi i servisira,mozda netko ima vise info. Izvinjavam se na poduzem postu :D
Da nadodam,ima xenon i kad se upali normalno radi onaj autoleveling dolje-gore,dnevna svjetla ne rade,zarulje su ispravne i testirane. Auto ima limiter i tempomat ali klikanjem nisam primjetio nista, sve oistale komande vezane za rt6 na volanu rade,ali one koji bi trebalo biti povezane s"autom" ne rade osim gasenja i paljenja unutarnjih svjetla. Laički,kao da je crko neki board koji upravlja informacijama i nekim kontrolama.
ja
Razmisljao sam jos nesto,da li po vinu mogu vidjeti da li na tom autu tvornicki ide grafički display i onakav monokromatski ili kakav je vec? Pitam jer mi je palo na pamet da nije mozda mijenjana tabla sa satovima i stavljena novija koja se ne da ili nije dobro isprogramirana.

Posljednje uređivanje od moderatora:

Ap0qalypto

Homo sapiens
Donator foruma
Azuriraj RT6 pa vidi hoce li rešiti to
Rastavi komande na vozacevim vratima, proveri dugme za child lock. Malo alufolije na dva tastera čine čuda

Spawn

Well-known member
Sto se tice azuriranja,ako je slucajnoi nesto crklo sto povezuje rt6 i ostatak i sto uzrokuje ovo,moze li da crkne jos nesto ili da ne prođe update uopće ili prođe samo pola pa napravim jos veci problem ili ubijem nesto? Postoji li uopce sansa da rt6 i njegov sw bude kriv za gore navedene probleme? Pitam da ne zeznem nesto onda ga moras slepat do servisa :D. Plus citam da se moze zeznut nekakva kalibracuja zvuku za pozive itd.Sto se dugmica tice, hvala na savjetu,probat cu.

MacSlavko

Well-known member
Donator foruma
Po meni za ove probleme koje navodiš moguće su 3 uzroka;

1: možda je mijenjan središnji display pa nije pravilno konfiguriran?
Da bi to riješio treba ti Diagbox i (plaćeni) pristup Stellantis serverima. Jedino tako možeš išta konfigirirati na njemu jer mu je ECU zaštićen. Btw, najlakše bi bilo uraditi automatsku kalibraciju displaya (reprogramiranje).

2: možda je mijenjan sam RT6 pa (opet) nisu pravilno konfigurirane opcije za display? Na RT6 je moguće off-line namiještati opcije, osim onih od displaya (ako se dobro sjećam)...

3. Moguće je i da su oba uređaja original, ali da polako krepava interna SD kartica, što je čest slučaj (zapravo samo pitanje vremena) na RT6. Na toj kartici je sve; i sw i kartografija i veza između njega i BSIa tj. svih ovih opcija vozila koje se konfiguriraju preko infotainmenta (RT6). Lako je moguće da SD kartica zapravo zapinje i uzrokuje ove zavrzlame...

U slučaju zamjene SD kartice (class 10, 32GB) potrebno je ponovno instalirati sw i kartografiju ta naknadno konfigurirati što bude potrebno (sw je univerzalan za PSA grupaciju pa možeš dobiti Peugeot start logo ili ne imati opciju prednjih parking senzora itd.). Sve to treba naknadno konfigurirati.

PS: software možeš ažurirati na zadnju verziju (2.86B) ali time se možda neće ispraviti ovi nedostatci (ako nisu do RT6). Ja bih ga svejedno ažurirao jer je 2.21 dosta stara verzija, no imaj na umu da će se nakon ažuriranja 2.86B sw možda pojaviti BT eho problem (to možeš riješiti MiraScriptom, ili će se također riješiti onim reprogramiranjem samog uređaja, ako se odlučiš za taj korak).
Automatsko reprogramiranje možeš uraditi i sam uz plaćanje 50-60€ jedokratnog tokena na ServiceBoxu (prethodno se registriraš nekom fiktivnom firmom), ili u ovl. servisu platiš pola sata dijagnostičkog rada pa će ga oni reprogramirati (i display i RT6).

Glede HR jezika situacija je čudna (i ne znam je li ju itko riješio) jer sa zadnjim sw navodno postoji izbornik HR jezika u postavkama, ali je moguće da se ništa ne promijeni kad se on izabere (ostane sve npr. na ENG). Trebalo bi kopati po folderima 2.86B sw-a i vidjeti je li uopće HR rječnik ubačen unutra (mislim da ja negdje imam tu datoteku)...

Posljednje uređivanje:

Spawn

Well-known member
Da li bi auto bacao nekakve greske ako je greska samo do prednje ploce (npr SERVICE lampica) i da li bi auto sam po sebi imao probleme navedene gore ako je samo do te kartice? Ja lako izvadim preko mirascripta user config, zamijenim karticu pa vratim userconfig ali da li i se i taj echo rijesava sa s tim backupom preko userconfiga ili samo settingsi? I koliko ustvari rt6 moze utjecati na sve te greske sa "neradom" tempomata i npr 3 crtice na displayu?
MacSlavko MacSlavko ,ako je auto iz HR jer u servisnoj su pecati iz HR do 150000km, da li je moguce da c4 2011 rt6 2.21 nema hr meni po defaultu? Ne znam kako je dolazio tada rt6,mislim da je c5 dobio rt6 tek 2012 i imao je hr meni,tako mi je i slicno meho rekao ali ne sjeca se tocno.. Ako se taj echo rijesava sa vracanjem userconfiga preko mirascripta alko cu ja probati update,pa ako zapne zamijenim karticu i reinstaliram iz nule sa 2.86b i vratim mirascript config.
Također još jedno pitanje, mogu li direkt sa 2.21 ici na 2.86b ili naprije na neki 2.70-280 pa tek na najnoviji?
EDIT ,vidim da je najbolje 2.21-2.37-2.70 pa 2.86b. Imam sve osim 2.70 pa ako netko ima moze neki link na pm hvala.

Posljednje uređivanje od moderatora:

MacSlavko

Well-known member
Donator foruma
Nije potrebno ići u koracima. Možeš sa 2.21 izravno na 2.86.
Previdio sam SERVICE lampicu. Ako je ona upaljena, to nema veze s RT6.
Ne-rad tempomata ne mora ali i može imati veze s RT6. Npr. ako je originalni RT6 zamijenjen i uzet iz nekog drugog koji nije imao tempomat. Treba ga ponovno uključiti u opcijama RT6 pa će se onda uskladiti s BSIjem.
Ne znam za C5 2012, ali RT6 na 2.21 sigurno nema HR meni'.
Da, bilo bi dobro kopirati BT datoteku s postojeće kartice, da je imaš ako se pojavi eho nakon upgeade na 2.86.

PS: kad stigneš, stavi i koju sliku tog displaya (ne kužim koje crtice nema)...

Spawn

Well-known member
Evo na sta mislim. Board computer kaze da nema nista (kao da ne postoji),alert log samo airbag problem. Ove ostale postavke sam aktivirao sa mirascript,dnevna svjetla upaljena ali ne rade ni sam novim zaruljama. 2.37 nema HR meni,upravo ga ubacio. Nisam se usudio 2.86b radi tog echa,prije nego izvadim karticu i napravim backup (ims li info koje fajlove da backupiram za BT? Sa mirascritp sam napravio klasican backup userconfig). BTW SRVICE nije upaljen,nego pitao sam bi li service bio upaljen ako nesto nije u redu iako taj ekran u sredini ne sljaka i jeli povezano sa BSI-jem. (pomislio sam da nije slucajno crko neki modul ili relej na npr BSM-u koji prikazuje to).
Stavio sam slike. Slikano navečer na brzaka pa mozda slike niksu najbolje.

Spawn

Well-known member
Update- (bio sam izgubio pristup ovom računu pa sam morao napraviti novi ali Sale sredio problem,hvala Sale :D ) navodno crko mali ekran u instrument ploči koji radi sve ove probleme. Ima li netko iskustva da mali ekran koji pokazuje 3 crtice radi sve te probleme? Na ovom modelu se taj mali ekran može zasebno mijenjati,nije ugrađen u kotrolnu ploču .Ovako kao na slici na ovom ebay oglasu. Novi original u ovlaštenom je 500€ a na ebay 35€ novi (vjerojatno neoriginal,ali kako to da radi ako je toliko važan za instrument tablu da radi sve te probleme. Evo jedan s Ebaya. Koja je razlika i zašto je takva razlika? Da li glavni "čip" u tom ekranu ili u kontrolnoj ploči i da li se kilometraza nalazi u ploči ili u tome ekranu ? Kataloški broj 1624234180. Problem je u tome što ako to ne popravi sve greške moram ići dalje s ulaganjem iako servis kaže da bi ovo trebalo srediti problem. Trebalo i 100% sređuje nije isto :D .
Još jedno pitanjce, da li je moguće da auto pali,vozi i radi sve sto treba mehanicki ako BSI crkne?

Posljednje uređivanje:

Ap0qalypto

Homo sapiens
Donator foruma
Znam da ne moze da pali ni da se vozi kada crkne BSM, za BSI pretpostavljam da moze da se vozi ali nesto sigurno nece raditi. Na tvom mestu uzeo bih tu sa ebay za 35, ne moze to biti drugačije od origigi. Ne pravi 50 firmi te ekrane

MacSlavko

Well-known member
Donator foruma
Je li taj s eBaya programiran za DS4 i RT6?
Ako nije - trebat će ga programirati u ovl. servisu (taj ECU ja zaključan i ne može ga se telekodirati Indie verzijama DiagBoxa, nego samo ako imaš plaćeni pristup Stellantisovim serverima). I na AliExpressu ima tih “golih” displaya, ali je za njih uvijek potrebno programiranje za određeni tip vozila (i motora).

Ako je pak tako onda bih ja radije uzeo rabljeni iz nekog C4/DS4 kao što je tvoj pa ti ostane samo Plug&Play kad stigne…

Spawn

Well-known member
Znam da ne moze da pali ni da se vozi kada crkne BSM, za BSI pretpostavljam da moze da se vozi ali nesto sigurno nece raditi. Na tvom mestu uzeo bih tu sa ebay za 35, ne moze to biti drugačije od origigi. Ne pravi 50 firmi te ekrane
Platio bih i rabljeni original za 200€ kad bih znao da 100% on radi sve te probleme. Kako kaze Slavko, ako uzmem neprogramirani,moram ga programirati u ovlastenom i nije sigurno da ce popraviti probleme. Ako uzmem 200€ rabljeni kojeg sam našao iz jednog C4 po kataloškom broju,ako ne riješi probleme i sve ostane isto,bacio sam 200€ jer se rabljeni ne može vratiti ako je on ispravan. A nisam našao nijedan servis sa svojim rabljenim dijelovima koji ga ima i može ugraditi pa ako ne popravi probleme da vrati stari i da platim samo rad.

Je li taj s eBaya programiran za DS4 i RT6?
Ako nije - trebat će ga programirati u ovl. servisu (taj ECU ja zaključan i ne može ga se telekodirati Indie verzijama DiagBoxa, nego samo ako imaš plaćeni pristup Stellantisovim serverima). I na AliExpressu ima tih “golih” displaya, ali je za njih uvijek potrebno programiranje za određeni tip vozila (i motora).

Ako je pak tako onda bih ja radije uzeo rabljeni iz nekog C4/DS4 kao što je tvoj pa ti ostane samo Plug&Play kad stigne…
Ne vidim nigdje nijednog da je programiran za c4 ali pise "for Peugeot 508SW DS4-DS5 DS6"

,ali par ljudi ga je kupilo i ugradilo u razlicite aute i radi im (reviews,ne znam nikoga osobno). I nigdje ne piše da je za c4 nego samo piše da pokriva kataloški broj koji meni treba.
Vidim da se neki ztale da ne pokazuje brzine,ali ja to imam s lijeve strane,drugi da ne pokazuje upozornje za brzinu ali seller kaze da pošaljem VIN da provjeri. Ako ne pokazuje neke stvari bitno mi je da saznam jel on u pitanju pa kupim original polovni, nije me briga za 30€ :D

Posljednje uređivanje:

MacSlavko

Well-known member
Donator foruma
Da, to je po kataloškom broju isti mehanički display za više navedenih vozila.
I mislim da je upravo u programiranju stvar da u pojedinom modelu pokazuje ovo ili ono.

No, 200€ za taj rabljeni dio je IMHO puno dati. Ja sam one svoje displaye plaćao 40-80€.
Probaj na allegro. pl po tom kataloškom broju potražiti. Bit će jeftiniji nego na eBayu...

Spawn

Well-known member
Nema na allegro (ima pod drugim kataloškim navodno OEM- ne znam da li bi pasao na moj- ali svejedno se šalje samo u Poljsku i košta 70€ i dolazi iz Kine :D ),nema na ebay de ili bilo koji drugi osim kompletna ploča u nizozemskoj za 180€ i u njemačkoj preko šogora 150€. Lakše kod dam 200€ pa ako ne valja nešto imam vremena za vratit ili zamijenit. Nitko valjda ne prodaje rabljeno samo taj display. Ili komplet ploča ili ništa. Samo čajniz verzija novo ili 150-200€ rabljena komplet ploča. Razmislit ću malo pa možda probam čajniz prije originala. Da je samo ekran razbijen,crknut itd i da služi samo za prikaz tj. da ne uzrokuje sve te probleme bilo bi lakše odabrati,uzmeš najjeftinije :D.

Posljednje uređivanje:

Spawn

Well-known member
Hvala ti na ponudi, nije mi do 10-20 €, uzeo sam jedan 25€ isti,cijene variraju od 25-35 za identican proizvod , vidjet cemo da li ce ga auto prihvatiti ili ce skuziti da je čajniz :D :D . AKo ne,uzet cu taj polovni original.

Spawn

Well-known member
Update. Kineski sa tocnim kataloškim brojem nije zelio povuci postavke sa servera. Rabljeni original povukao sve sta treba i sad sve radi tip top. Sve greske sa tempomatom, svjetlima, limitatorom,zakljucavanjem itd itd itd popravljene nakon povlacenja tvornickog konfiga nakon ugradnje polovnog originala skinutog sa puga 508 i to drukciji kataloški broj koji "kao" paše ali nismo bili sigurni. .Ovaj model kao sto sam bio napisao ima taj mali ekran kao na ds4,moze se odšerafiti sa cijele instrument table i ne sadrzi kilometrazu u sebi ali očito ima nešto u sebi što zablesira ECU i ne radi pola toga. Uglavnom,ode parsto eura na dijagnozu,reprogramiranje i montazu,i 200€ na polovni ekran s dostavom. Jedino sto mi je cudno u svemu tome sto imam RT6 i ovlasteni kaze da za moj VIN nema update-a na 2.86B i ne moze ga skinuti. Meni čudno jer sam ja skinuo 2.37 i upgrade-ao sa 2.21 bez problema a oni rekli da je zadnji 2.21 za taj VIN preko njihove diag. Htio sam da se napravi update sw-a i da stavim nove karte, kamere i upozorenja i original konfig (radi BT echo i još štošta) jer u postavkama su ukljucena ali ih vjerojatno nema u sebi. Strah me sada updatetati sam radi ovoga sto kazu da nema novog updatea za njega,pa da ne sjebem nesto a svrbi me USB :D

Posljednje uređivanje:
Na vrh