C4 by NightSTALKER93

NightSTALKER93

Well-known member
Donator foruma
To je to onda, sad jedan dan do Pevexa. Sa običnim alkoholom (možda rakijom...) malo očistiti površinu i max po dužini razvući tu masu. Moram i odvodne kanale pogledati. Lišća, fala lepa, kak je krenula jesen ima i nakupi se.
Ma kriminal...al skužio sam i po toj izloaciji, kaj je ko tepih u motornom prostoru da je sve lošija i prek zime izgleda ko da je unutra sol bacalo i sve...
Sitroen :D

Ap0qalypto

Homo sapiens
Donator foruma
Rakijom za masažu, ta cisti kako treba a i lepo ce ti mirisati auto :D. Krep traku stavis pa onda razvuces liniju, da bude izjednačeno i lepo.

NightSTALKER93

Well-known member
Donator foruma
Brijem da sutra napokon napadam sa Sikom...prije zime. To sam zaboravil za vikend napravit pas masters.

Ali ako ništa drugo, oduševljen sam što sam napokon zamijenio vozački airbag prošli četvrtak :) Brzo i bezbolno. Došao ujutro u Emil Frey na Kovinsku, ostavio auto cca pola sata, zamijenili i vozi dalje. Ali najviše sam oduševljen jer sam još prije valjda 5 godina, zahrdao noktom po sredini volana, ta guma/plastika ispod koje je airbag i truba, i sad je novo i nema više crte, OCD zadovoljen :)

MacSlavko

Well-known member
Donator foruma
[QUOTE="NightSTALKER93, post: 227637, member: 1981"
…oduševljen sam što sam napokon zamijenio vozački airbag prošli četvrtak :) Brzo i bezbolno.
Ali najviše sam oduševljen jer sam još prije valjda 5 godina, zahrdao noktom po sredini volana, ta guma/plastika ispod koje je airbag i truba, i sad je novo i nema više crte, OCD zadovoljen :)
Ja još nisam došao na red…
S airbagom mijenjaju i tu gornju plastiku/poklopac na volanu?
[/QUOTE]

Posljednje uređivanje:

NightSTALKER93

Well-known member
Donator foruma
Ma nikakav red...zvao sam valjda 4 puta CiB Commerce VG, i svaki put, joj nemamo na stanju, pa ovo pa ono...nazvao Emil Frey na Kovinskoj, rekao situaciju, samo su mi rekli, ne treba termin, dođite, preporuka ujutro, prvoga u garažu i to je to.
Meni jesu, odmah sam skužio da nemam tu crtu više :)

MacSlavko

Well-known member
Donator foruma
Meni jesu, odmah sam skužio da nemam tu crtu više :)
Sad mi je jasno zašto su se neki na FB sa DS5 UK grupe žalili da im se nakon zamjene AirBaga auto vratio s Citroenovim logom na volanu!

Zanimljivo; kad oni mailom dobiju obavijest o potrebi zamjene AirBaga tamo piše “immediately stop driving” i od ovl. dobiju zamjensko vozilo!

Kod nas se to očito shvaća opušteno…
Priceless!
😎

NightSTALKER93

Well-known member
Donator foruma
Brijem da sutra napokon napadam sa Sikom...prije zime. To sam zaboravil za vikend napravit pas masters.
Napokon odrađeno zadihtavanje prošli tjedan, čini se bolje. Go Sika! Probal sam najbolje napravit kaj sam znal. Lesson learned, slobodno ispod više namazat, da se ne mora dodavat na kraju. A od ostalog i dalje nezz kak bi ju stisnut bolje da se primi, al za sad je dobro sve.

---

I nemrem se ve zmislit di sam već stavio neku statistiku oko potrošnje. Ugl, ovo je interpretacija kaj imam u exceluši.

StaTittieska:
Prosječno dana vožnje između tankanja: 9,95
Prosječno točeno: 48,95 - uglavnom do čepa, eventualno kad se ide na put, onda se nadotoči do vrha, pa bude manje 20-30 i slično, da se ne briga do destinacije
Prosječno po litri: 1,506, dok je medijan 1,451, zbog par puta kad sam se zaje na autocesti u DE (2,419 - 12,04L) i AT (2,099 - 30L) i još par.
Prosječno prijeđeno po tanku: 822km, medijan 867km - mislim da mi fali jedan upis (ispada da sam na tanku prošao 1398km...)
Prosječni trošak po kilometru: 0,096€
Prosječna potrošnja ispada: 6,4 L/100km, dok je median: 6,2 L/100km, kolko je i bila kad sam ga kupio.

Gore navedeno je sve statistika za raspon od godinu i pol, te nekih 50 tkm:
17.2.2024 - 6.9.2025 za prosjek (30.10.2025. za total)
Kilometraža:
254228km - 301108km za prosjek (302760km za total)
Izbacil sam zadnja dva upisa, jer sam sad WFH, ne koristim više tolko auto, pa nema smisla skroz.

Ukupno plaćeno poara za crno zlato: 4366,01 ojra. Ispadne oko 2900 eur godišnje što je ugrubo 21,7k kuna godišnje.

Šta je pjesnik htio reći? Ništa pametno, samo crunching the numbers i za OCD setisfekšn :)

Na vrh