C4, 1.4 VTi, by Cutac

Cutac

Prèkaroš
Jel stavljaju uopće tvornički UV u sistem?
Nope.
Pregledao sam koliko sam mogao, bez da išta diram i nisam nigdje ništa našao da izgleda oštećeno ili masno. Pretpostavljam da je semering kompresora, ne znam zašto, ali mislim da bi to moglo biti.
Ovi njihovi kompresori su navodno dosta šugavi i kratkotrajni.

Cutac

Prèkaroš
Ajde, c4 ima dobru klimu, radi i ne pušta, Škodilak sad zeza.
Ali zaboravio sam koliko klima ubije motor u c4, zaboravio sam koliko ga treba potapati i vrtjeti da ide, u odnosu na isključenu klimu.
Ali isto tako, koja je razlika voziti njega i Škodu, auuu. On je prostran, sjedi se u fotelji zavaljen, baš je lađa u odnosu na Škodu.

Da sada dajem 30k za auto, mislim da bih uzeo W211, jer očito se sve kvari :ROFLMAO:

Cutac

Prèkaroš
Na Škodi probijen hladnjak klime, ali zamjena je u garanciji hehe

Sad vozim c4 dosta ovih dana, auto je definitivno klasa iznad Scale.
Ali, na stranu to, sad je dobar, bio mi ga je pun k, zato sam i kupio Scalu, ali malo po malo, sve se to sredilo i stvarno vozi kako je vozio oduvijek. Motor bez zvukova, klima bez zvukova, ovjes, kočnice, sve kako treba.
Jučer sam ga rastavio i, kako sam kupio "ekstraktor" (usisavač sa vodom, za tapecirunge), oprao sam sjedala, tepihe, gepek, tj. apsolutno sve tekstilno, osim neba. Krepao je jedan Alpine u vratima i jedan visokotonac, tako da sam naručio Pioneer sistem, čisto malo da promijenimo.
Gume neću još naručiti, ove su dovoljno dobre.

Sad je taman onakav kakve najviše volim - mehanički tip top, iznutra tip top, izvana apšisao i oguljen (gule se krov i gepek), tako da me ne brine kamo ću sa njime, a znam da je siguran i komforan za vožnju.

1782203534273.png

Kako sam vadio sjedala (a vozio bez suvozačevog), bio je pun grešaka, pa sam ga morao spojiti na dijagnostiku da sve obrišem. U tome sam vidio interesantnu grešku, P1301 13, za grešku volumena kompresora. Jel to neka greška jer se zblesiralo sve radi skidanja i stavljanja akumulatora ili je do ventila koji upravlja nagibom potisne (?) ploče (zapravo, radilice) u kompresoru), pitaj boga.
Klima radi bez problema, tako da (za sada), ovo ne diram.

Dalje, kako mi je lijepo voziti atmosferca sa fiksnim zamašnjakom nakon Škode...
Kad stavim nove gume, mislim da ću se ja vratiti u c4 (dok me opet ne raspizdi), a Škodu ću dati dragoj i uzimati kad mi trebaju mala potrošnja ili Matrix farovi.
Naravno, sada je sve to jednostavno kada imam Škodu, pa je ovaj prešao u projekt kategoriju. Ali neka, drago mi je da nije prodan, bilo bi mi žao nakon svega.

Ruske

Well-known member
koji si ti sumaher cim primjetis razliku izmedu dvomasenog i obicnog...
imao sam aute s takvim i s onakvim i ne znam rec kakva je razlika...

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Na Škodi probijen hladnjak klime, ali zamjena je u garanciji hehe
I super i nije super. Znači pukao je na nekom tvorničkom spoju?
MIslim, nisam meho, al jbmu sve, nisam do sada čuo da pucaju na novim autima. A tehnološki se praktički nisu mijenjali valjda preko 100 godina.

I lijepo je ovo čitati za c4 :)

Na vrh