C3 poskakuje pri 100 km/h

tin155

New member
ovako prije par dana sam izletio iz zavoja sa svojim c3, nisam lupio u nikakav rinzol vec kako je bio smotan volan u ljevo prednji desni kotac mi je upao u kanal za odvodnju vode. odma sam vidio sam sam svinuo felgu. volan mi nije stajao vise ravno nego malo u desno. sad moje pitanje glasi bio sam mjerit razmak kotaca u servisu da vidim jel svinuta vilica i bilo je oke sve. sad vozio sam se prije spura sa autom oko 110kmh i sve ne normalno bilo, malo kao da je vuko na desno al mislim da je to zato kaj autoputi vise na desto ... poslje spura volan relativno ravno stoji jel naravno nisu u stanju ga stavit ravno al oke , felgu sam ispravio al mi je reko majstor da je svinuta u sredini i da mi nemre ispravit to al kao da je to oke, al sad kad je spur namjesten ispravljena felga donekle mi auto na 100 kmh skakuce i trese se . pa jel neko zna u cem bi mogao biti problem ?
 

1587 VTS

New member
Felgu ja ne bih ispravljao nego kupio iskljucivo novu. To je prvo. Drugo - otiđi kod profesionalca na optiku trapa, ne kod amatera. Ne smije volan stajati ukrivo - to najbolje pokazuje koliko je majstor aljkav. Napravi tako i siguran sam da nece biti problema ako drugo nista nije potrgano ili iskrivljeno kako kazes ;)
 

Damaj

Active member
Ja bih pod broj jedan stavio felgu rezervnog kotača, osim u slučaju da je nisi dobio ili je smanjenih dimenzija, a ovu ispravljenu ubacio pod rezervnu. Što se tiče optike tu podržavam gore navedeno, nađi boljeg majstora optike (volan definitivno mora stojati ravno, ja sam imao priliku reklamirati, pa mi je iz drugog puta napravljeno savršeno).
 

RI-C3

New member
Vozio sam se sa jednim frendom koji je imao onog starog clia iz 93,94 g i volan mu je stajao 45 stupnjeva krivo kada su kotači bili ravno.Taj auto je prošao sito i rešeto .
I dan danas taj clio još vozi a u njega stvaljaju čak mješavinu benzina i ulja,jadan auto :meh:
 
Na vrh