C3 2004 problem sa panoramom

hrrh

New member
Bok, moja prva tema ujedno i prvi post. Imam citroen c3 iz 2004 sa panorama krovom te mi pruža problem pri otvaranju. Zavrtim prekidac, panorama se krene otvarat no prestane na prvoj ''točki'' otvaranja, crna zavjesa iznutra se ne miče, panorama blokira. Otvori se samo prvi stupanj, vrtim dalje, ali panorama stoji. Ima li netko sličnih iskustava sa panoramom, problemom otvaranja i zatvaranja? Unaprijed hvala, pozz
 

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Znači nije električna panorama? Kad dođe do prvog stupnja, ručica se krene vrtit u prazno, bez otpora?
Jesu li vodilice u 11 godina ikad očišćene i podmazane?
 

hrrh

New member
Električna je panorama. Kada dođe na prvi stupanj, otvori se panorama na ''V'', znaci samo se podigne. Kada idem otvoriti dalje, zavrtim onaj krug za otvaranje i ništa se ne događa. Ništa na panorami nije dirano od prvog dana :surprised:
 

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
11 godina neodržavanja ostavi traga. Moguće je da su vodilice negdje zaštopane, i onaj sistem protiv uklještenja onda neda dalje. A možda bi trebalo napraviti samo reinicijalizaciju kao sa prozorom.
Ta panorama je rijetka, osobno nisam izbliza vidio kako je to posloženo... al svakako bi bilo pohvalno i na tome napravit nekakav servis. Rastavit, očistit, podmazat, sastavit i podesit. Nemože se baš očekivat da će vječno samo od sebe radit :D

Na drugom autu sa panoramom redovito čistim vodilice, podmažem šta treba, glicerina na kedere...
 

hrrh

New member
Da, jako rijetka panorama, na internetu skoro pa nista nema.. Nasao sam negdje da se panorama mora resetirat ukoliko je problem elektronike, postoji shema. Ako je kvar u vodilicama ili necem drugom, onda je veći problem.. Ide to sada pod povećalo pa kasnije javim rezultate;)
 

ZlatkoC4

Well-known member
Morati ćeš to dati nekom da pogleda osim ako se sam kužiš. Ivan ti je dao dobre savjete za očistiti podmazati. ali bez skidanja nevjerujem da će ići. Na tom godištu su zaista rjetke panorame pa i nema previše nikih iskustava. Ali znam da ih se svremenom mora održavati bar je tako na nekim drugim markama.

U svakom slučaju još će se netko javiti. A ti ako rješiš svakako to ovdje objavi da i drugi znaju što i kako.
Možeš nam malo poslikati pilu pa da se i mi malo divimo:grin:
 

d3000

New member
I moj citroen ima identičnu panoramu a i koliko vidim isto su godište.
Moja je panorama neko vrijeme propuštala vodu pa po tapicirungu na krovu ima još mrlja od toga no samo od sebe se očito zadihtalo i sada je već godinama uredu.
Meni radi sve ok , samo one plasitke koje drže zavjesu su se od sunca deformirale pa ih moram svako malo vraćati u ležišta.

Kod kupovine novog c3-a nije bilo baš love pa sam mogao birati između panorame i klime jer su bile cijenovno tu negdje i ja sam se naravno zaje... :eek:
Da sam kupio klimu ne bi se patio , ovako kroz to staklo još više ulazi vrućina po ljetu.
Izbjegavajte to , to vam je moj savjet!! :)
 
Na vrh