C3 1.4i ne pali

zvono478

New member
Pozdrav,

imam C3 1.4i 2011. godinu koji ne želi upaliti. Osim toga sve normalno radi (svjetla, radio, daljinski, nema nikakvih grešaka ni nečega čudnoga s lampica kad dam kontakt). Kad okrenem ključ i probam upaliti, proizvodi zvuk koji nije ni klik, a ni verglanje (nešto između, tipa tk-tk-tk-tk). Dijagnostiku nemam, rezervni ključ mi nije pri ruci. BSI reset sam probao napraviti zajedno s razmjenom kodova s kompjuterom (držanje lock 10 sekundi), no nije pomoglo. Ako malo dulje "verglam" mi izbaci "braking system faulty". Kupljen je rabljen prije mjesec dana s 121000km od prvih vlasnika u RH. Do sad je prošao 2000km bez ijednog problema osim puknute opruge. Auto je do prije tri sata upalio uredno.

Lp
 

Mrki5

Active member
Automat na alnaseru, okreni ključ kao da pališ a tada neko da kucne po vruhu automata gde su one žice samo po automatu. Ovo da sačuvaš, trebaće ti!
 
Posljednje uređivanje:

zvono478

New member
Pogledao sam video, ali nije takav "metaličan" zvuk, nego zvuk poput verglanja, ali nije "puni" ciklus, ne znam kako bih to bolje opisao.
 

Mrki5

Active member
Pogledao sam video, ali nije takav "metaličan" zvuk, nego zvuk poput verglanja, ali nije "puni" ciklus, ne znam kako bih to bolje opisao.
Onda bendix ne može da uključi /ubaci zupčanik u zamajac . Pogledaj ovaj video na 2:20
 
Posljednje uređivanje:

Mrki5

Active member
Ak ti ne fali kočionog ulja, pogledaj akumulator. Kad je slab, hoće svakave greške bacati. Pogotovo kad ga iscrpiš verglanjem. To kaj moreš svetla upaliti ne znači da je dovoljno jak za start. ;)
Vrlo moguće da je oslabio akumulator? Ja ga nisam to ni pitao, misleći da to zna da prepozna?!
 

zvono478

New member
Tako je, akumulator je krepao, zamijenjen i sad pali kao mina. Inače to mi je prvi auto pa nisam baš za sad znalac oko toga :) hvala na pomoći!
 
Na vrh