C1 i Pug 108 odlaze u povijest?

bjelivuk

Well-known member
Uredništvo foruma
Iako nema potvrde, Reuters je za ovo saznao iz tri različita izvora, a razlog je jedan – novac. Naime, superminiji su proizvođaču samo teret, ne donose zaradu i popularnost im je u padu. S rigoroznijim emisijskim standardima morali bi raditi preinake na motoru, ali i ugrađivati skupe sustave filtriranja ispušnih plinova, što bi još podiglo cijenu automobila.



Nakon ujedinjenja s FCA-om moguće je da Francuzi razvoj prepuste najboljima u A segmentu – Fiatu. Panda i posebno 500 su imena koja već desetljećima traju na europskim cestama.
 

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Najavljivala je autoindustrija ovo, da će norme pokopati male aute... no kbk na kraju dana. Ova zadnja generacija PSA A segmenta je bila totalni promašaj... sva tri blizanca su glumili neke polu premiume sa cijenom u razini veće braće. Posljedično su jedva imali pola prodaje prethodne generacije... na našim cestama su potpuna rijetkost.

Stellaris grupa (PSA+FCA) uskoro izbacuje novi 500, koji će biti čisto električni. Početna cijena od 25k€. Mini autići će biti igračke bogatih.
Neznam dali Dacia išta može tu napraviti... auti su im dosta skupi s obzirom na sve, modela na struju ionako nemaju koliko znam
 
Na vrh