Brisanje vozila nakon pranja

Matej

New member
Nakon pranja vozila uvijek prebrisem vozilo krpom međutim kao da mi ostavlja sitne ogrebotine krpa, bez obzira sto je nova kao da ga povrsno grebe. Koja je najbolja krpa, kozna, od mikrofibre...
 

1587 VTS

New member
Vozilo je, pretpostavljam, crne boje? :) E, zato uzmes srebrnog i nemas problema s tim :)
Ne mora nuzno biti do krpe, moze biti i do spuzve. Ako je stara, istrosena, puna sitnog pijeska ili malih kamencica, ako previse upires dok spuzvas.. Moze biti i do lose tehnike pranja. Vecina misli da to nije neka nauka, a u krivu su..
Ja koristim umjetnu jelenjsku kozu od Sonaxa u kombinaciji s njihovom spuzvom i Shine samponom i nema nikakvih ogrebotina (bez obzira sta je boja zahvalna - imam oko koje vidi i ono sta 90 % ljudi obicno ne vidi :D). Ni u ludilu ne vozim auto na cetke niti ga ostavljam po kojekakvim autopraonicama da mi ga fusere neki mulci amateri koji su tu dosli zaradit sicu za sladoled i boli ih k.. Pa ti naprave vise stete nego koristi ;)
 

Damaj

Active member
Kao i kolega VTS ne ostavljam auto po praonicama, rađe ga ošpricam na samuouslužnim praonicama, bitno mi je da nema dodira spužve i laka. Ako se već spužvom trlja koristiti noviju, dobro je ispirati. Još je bitnije prije trljanja spužvom auto dobro isprati pod mlazom, tako da sa njega ode sav pijesak i sitna prljavština koja ako se ne skine dobro zalijepi se za spužvu i izigrava abrazivno sredstvo poput vima. Kako u zadnje vrijeme non-stop perem u samouslužnim praonicama nemam više potrebe brisati limariju krpicama jer voda za ispiranje ide kroz sol te tako ne ostavlja tragove salitre.
 

zujo

New member
Mogu preporučiti Nigrin kože. Koriste ih često u autopraonama. Ne znam gdje ih ima u Benkovcu, ima ih u Zg u Bauhausu i to raznih veličina.
 

ZVAJ

Skoro zreo
Kako u zadnje vrijeme non-stop perem u samouslužnim praonicama nemam više potrebe brisati limariju krpicama jer voda za ispiranje ide kroz sol te tako ne ostavlja tragove salitre.
:palac-gore:
I kod mene se vidi na crvenoj boji svaka recka ali nije nastala od pranja već od tko zna čega. A što se tiče pranja ove samouslužne praonice su kao što kaže Damaj u svakom slučaju u prednosti i moje je iskustvo da jedino treba prebrisati stakla i vozi Miško ....
 

Tanaja

"Max. utegnut za vozit"
moje je iskustvo da jedino treba prebrisati stakla i vozi Miško
Sve te samouslužne imaju i program konzerviranja, znači šprica vosak ili šta već. Tako da čim stisneš malo jače gas voda samo klizne sa stakala i lima. Ne ostaju mrlje i tragovi od minerala iz vode.
 

Zdravac

New member
Ja u godinu dana ni jednom nisam prao auto u nekoj praonici, već isključivo doma.
Voda, spužva, Ma-Fra Daytona šampon, i na kraju original Kanebo jelenja koža!
Ak se redovito pere, nema ni potrebe za stiskanjem spužve!
Stakla perem poslije, sa sredsvom za pranje stakala i običnom (kuhinjskom) krpom!
Ratkape isto kao i auto, samo s drugom spužvicom jer ostane crna. Gume operem i natopim glicerinom jednom u 2 mjeseca.

I tak skoro svake druge subote! To mi je nekak relaksacija a nakon pranja sjaji se ko "pesja jajca" ;-)

Samo, ovih dana treba prati negdje u hladovini, jer se taaak brzo suši da se mora brisati strana po strana!

Eto, ostalo su samo nijanse... :)

EDIT: I da - SIVI je (SHARK)
 
Na vrh