Bočni vjetrobran (deflektor zraka)

Scorpyo

Member
Nema učinka na potrošnju goriva ni na išta drugo osim jedne meni jako važne stvari. Uvijek mogu ostaviti stakla spuštena 1-2 cm bez straha da će mi voda ući unutra ako padne kiša.
 

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Svaki model ima svoju temu o deflektorima :)
Nema veze, svugdje ću isto napisati... meni je stvar odlična, stavljam ih na svaki auto na koji mogu ići. Preferiram one koji se uguraju u okvir naspram onih koji se ljepe, čak i one žabice budu nepotrebne.

Volim voziti s otvorenim ili bar poluotvorenim prozorom, sa deflektorima se to može i po kiši. Dobri su i kod parkiranja, malo spustiš prozore i nema trčanja ako krene padati.
Meni nije seljakljuk, bolje mi izgledaju auti s tim. Ima naravno i groznih jeftinih izvedbi, ali su takve već rijetke...
Osobno stavljam samo prednje, stražnji mi se ne sviđaju baš... s njima mi auti imaju neki rusko-kineski štih :D

Na potrošnju goriva nisam primjetio nikakav utjecaj.

Ove Heko imam i ja, odlični.

Prednji Heko s dostavom 280kn
 

ghorvat

Active member
Donator foruma
Svaki model ima svoju temu o deflektorima
Sorry, nisam znao. :(

Ove Heko imam i ja, odlični.
Nijemci napravili review. Kaže, jedino njihovi Climair izdrže Autobahn.

Poljski Heko počeo ispadati na 120 km/h, a talijanski Farad otpao.

[ame]https://www.youtube.com/watch?v=iBjL6F1Fs_c[/ame]

Osobno stavljam samo prednje, stražnji mi se ne sviđaju baš
Kad bih s odlučio uzeti ih, to bi mi bila dilema. Imaš pravo. Ima taj rusko-kineski štih sa stražnjim deflektorima. :)
 

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Sorry, nisam znao.
Ma nemaš se što ispričavati, niti si trebao nešto znati... općenita tema o deflektorima ne postoji, pa neka budu ovako po modelima. Ja sam to tek sad shvatio (i konstatirao), jer znam da sam pisao već o tome, pa sam pretražio... uglavnom, neka se slobodno tu nastavi što se mene tiče

Poljski Heko počeo ispadati na 120 km/h, a talijanski Farad otpao.
Na Citraću su deflektori bili +10 godina, mislim da neki Spider iz Srbije ili nešto slično... znači vidjeli su realno do nekih 160kmh max par puta, nikad problema.

Na ovoj ''novoj'' Kiji su deflektori išli do 180 sa zatvorenim prozorom, neznam točno za otvoreni prozor. U pravilu ih zatvaram preko 120 km/h, nikakvih problema još nije bilo. Ali testirati ću još malo kad stignem.
 

Leprechaun

Member
Odlična stvar, uvijek možeš ostaviti prozor malo otvoren bez bojazni hoće li padati ili ne, u vožnji zrak ljepše cirkulira, ne "puše" toliko i ne radi propuh ako otvoriš s obje strane prozor tih par centimetara, mislim da je i buka nešto manja. Također imam samo prednje, kupio ih s Withcar , nisu baš bili jeftini no služe svrsi i meni s njima auto izgleda bolje.
 

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
140 po satu, prozori skroz otvoreni, Heko deflektori ne mrdaju. Makar nije baš najugodnije tako voziti radi buke. Al nemam nikakvog straha da bi otpali
 
Na vrh