Berlingo 1.6 hdi 92 KS by liberty

liberty

Well-known member
umro sam od smijeha:

rekao ženi jedan dan: ako popizdim ja bum si kupil nekakav fajn autić skupo lepo bitna marka, da uživam, jer sam zaslužio, jer nemam ništa, jer što je mrškavac bez brkova
kaže ona: može, ako misliš kupiti novi berlingo

gora je od Henry Forda: možete naručiti bilo koju boju dok god je ona crna

legendary
zaljubljenija je u Berlingo više nego ja:wub:

Dalibor

Dado Tornado
prodam ti ZX-a za guštanje, samo moraš promjeniti getribu, motor, prelakirati karoseriju i u rujnu registrirati :)

deda

New member
umro sam od smijeha:

rekao ženi jedan dan: ako popizdim ja bum si kupil nekakav fajn autić skupo lepo bitna marka, da uživam, jer sam zaslužio, jer nemam ništa, jer što je mrškavac bez brkova
kaže ona: može, ako misliš kupiti novi berlingo

gora je od Henry Forda: možete naručiti bilo koju boju dok god je ona crna

legendary
zaljubljenija je u Berlingo više nego ja:wub:
Bumo je posjeli u GA,pa bu promjenila mišljenje,samo kaj buš onda moral tog jednog negdje nabavit.

liberty

Well-known member
Bumo je posjeli u GA,pa bu promjenila mišljenje,samo kaj buš onda moral tog jednog negdje nabavit.
lako za GA
kaj ak se zaljubi u tebe:wub:
pa da ja imam poslije problema s tvojom ženom jer sam ti druge dovodio:D

liberty

Well-known member
beba prešla 50.000 km
maksimalno korektno obavlja svoje svakodnevne dužnosti
da nema tog auta ne znam što bi, zaista
koliko tu stvari i osoba stane komotno to nije za vjerovati
vozit ću ga dok se ne raspadne
prvi auto kojeg sam vozio i da sam si rekao: nikad ne želim više drugi auto osim njega
a vozio sam (ne svojih) i puno skupljih auta
ali berlingo je nezamjenjiv:)

deda

New member
Ja bi svojeg trebal prodat,ali nikak da se odlučim,već ga 12 godina vozim.Samo je žena kod mene ostala dulje.Svi drugi avteki su tu i tam koji ,bili do 3,5 godine.

liberty

Well-known member
e da....čini mi se da ima malo lufta u prednjem ovjesu (ono što su rekli na servisu da nema)
ali.....svo zlo s time
općenito se držim one maksime: dok sve funkcionira ne čačkaj
a tek kad postane nešto kritično - mijenjaj
u suprotnom auto može biti vreća bez dna:eek:

malo sam si računao:
- ljetne gume su prošle do sada cca 29.000 km (michelin energy saver)
- zimske gume su prošle do sada cca 21.000 km (kleber čini mi se krisalp)
uglavnom se radilo o visokim putnim brzinama na autoputevima

na ljetnima se malo osjeti na klizavijem asfaltu da nije to kao prije
ali nekakvih ozbiljnijih znakova trošenja nema
zimske se dobro drže
nadam se da ću sa svakima od njih preći barem 40.000 prije zamjene
odlučio sam da gume prilikom pranja vozila više neću prskati onim sredstvom koje im daje sjaj jer se samo poklopci koztača zaprljaju....nema mi to nekakvog smisla, a i ta sredstva koštaju

pomalo me kopka servis na 60.000 km
ima tu dosta toga za zamijeniti po specifikaciji, a znam da je filter goriva promjenjljiv samo sa svojim kučištem
da li netko zna koliko dođe taj veći servis na 60.000 km?

metlice brisača (prednje) su dale svoje
koma su
nikako da ih zamijenim - ne znam koje da uzmem i koliko dođu
više je otišla upravo ova lijeva ispred vozača
led i snijeg u 2 zime su ih dotukli

kako nisam lagan na gasu
mogu reći da je cjelokupni prosjek oko 7,00 litara dizela na 100 km
rashladne tekućine ne troši
niti ulja (do 1. servisnog intervala sam tu i tamo znao malo doliti, pretpostavljam da se radilo o periodu razrade)

vanjskih oštećenja na autu nema, boja ja jako zahvalna za održavanje

nedavno sam auto navoskao sonaxom te sam sa nekim sonax sedstvom pošpricao i očetkao sjedala, one svijetle površine
sada to već bolje izgleda

čudi me da sada berlingo košta dosta više nego sam ga ja platio, i da tako opremljen primjerak košta čak 134.000 kn
a raduje me što viđam po cesti da ih ima sve više
valjda su ljudi napokon prepoznali njegovu praktičnost
a uostalom, meni uopće loše ni ne izgleda ako ga uspoređujemo s konkurencijom

nikako mi nije jasno što i drugi proizvođači poput korejaca i japanaca ne nude takve aute - dostavna vozila prilagođena obiteljskim potrebama......:)

deda

New member
To su naisplativiji auti,za onoga tko gleda na auto sa praktične strane,a ne za šminkanje.Berlingo i takav segment auta, nudi spoj prostora,udobnosti,konfora,praktićnosti i opreme,još ako je dizel i veliku ekonomičnost,uz pristupačnu i isplativu nabavnu cijenu..a kasnije se i kao rabljeni dobro prodaje i najmanje se na njemu gubi.

Marko

Well-known member
na ljetnima se malo osjeti na klizavijem asfaltu da nije to kao prije
ali nekakvih ozbiljnijih znakova trošenja nema
Puno prelaziš pa pretpostavljam da si se već zvučil v pojedinim situacijama da je bolje meti kvalitetniju gumu od "enerđi sejvera", zvozi to i na proljeće nove. :D

Ostatak reporta priznam! :weeabooface:

liberty

Well-known member
stanje kilometraže cca 51.500 km
beba sutra prelazi na zimske gume
jer ju uskoro čeka vikend bogat kilometražom

za neke stvari mi je taj auto nezamjenjiv
ponovno ušao u neke građevinske radove gdje moram tu i tamo prevesti koju pločicu/vreću/ytong blok (za vlastite potrebe)
naravno, ako se malo obloži prtljažnik da se ne isprlja - sve 5, u taj auto čuda može stati
sve govori 675 litara prtljažnika do police
ne 50 litara ispod podnice, 20 litara po džepovima, pa 5 litara u ženinoj torbici
već 675 litara do police
1.300 litara ako se polica makne
sveukupno 3.000 litara do prednjih sjedišta ako se stražnja klupa izvadi

mondeo karavan, passat karavan, octavia karacan i sl. koji do prednjih sjedala primaju do 1.600 litara mogu se sakriti, a o visini tovarnog prostora da i ne pričamo, njima je sve preko 90 cm previsoko

i ljudi moji, to sve u samo cca 440 cm dužine, pregledno za parkirati, visoka vozačka pozicija, prednji branik koji ne struže na svakom hupseru itd.

:)

Na vrh