AX sport by igor

gox

New member
Slobodno se malo raspišeš o autu :) Što je sve rađeno itd.

BTW. nisu gume malo prevelikih dimenzija? Ultre mu pašu, ali gume su ogromne...
 

igor

New member
Kad sam uzimal gume htel sam uzeti profil 185/40/15 ali nisu ih imali najniži profil bio je 55 koji je sad gore što se tiče guma meni su ok najviše me je brinulo dali če gdje strugati međutim ok je a za zimu imam 4 felge od peugeota ralya 14" čelične samo treba nabacit neke zimske gume, na autu je rađeno na puno sitnica koje nisu valjale kad sam ga uzeo npr: ventilator kabine stavljen od ax-a gt-a s tri brzine i prekidač,obloge na vratima i u eksterijeru otraga isto od gt-a, ugrađeni podizači stakala od peugeota 106 xsi, ugrađeno centralno daljinsko zaključavanje univerzalno, stražnje sjedalo i djeljiv naslon od gt-a,ručna od peugeota 106 ljepša mi je i praktičnija, podni tvornički tepih isto stavljen od gt-a,sat sa instrumentima stavljen od peugeota 309 gti-a samo što još moram riješit pokazivanje temp. ulja i pritisak ulja, zadnji most od peugeota 106 raly s plinskim amortizerima koji imaju podešavanje tvrdoče od 1-8 ima veče tromble za razliku od ax-ovog i bolje koči a za ručnu da ne pričam, prednji lijevi i desni rukavac od peugeota isto raly s vetilirajučim diskovima i još sto sitnica koje su bile neispravne ili potrgane kao što su ručica za žmigavce,poklopac zupčastog, crijevo od oduška na poklopcu ventila,brtva poklopca ventila, polica od 1.1 ax jer sport nema policu s vratima več je otvorena, još preostaje složit plastiku oko kaziča jer je puknuta ali imam taj komad od gt-a pa to trba nekak sanirat. Inače auto je 1.3 69kwh dva dupla webera. Ako koga još kaj zanima nek pita rado ču nadodat detalje o svemu ili sl. :whistling:



Evo ovo je slika da se vidi i sprijeda kak izgleda:)

A trebalo bi malo i limariju sredit s desne strane ima ogrebotine duž cijelih vrata i naprijed na haubi vidi se i na slici udubina



A ovo je slika kak je izgledao prije s originalnim felgama
 

igor

New member
Evo konačno da stanem na kraj s pucanjem uloška zadnje brave od gepeka, nabavil drugu bravicu i smontiral ju gore i odlučil složit el. motorič da otvara gepek tak da mi više ne puca uložak od brave..
evo kak to zgleda:







dakle ugrađen motorič i prepeljana instalacija za njegovo napajanje naprjed do konzole s prekidačima

A ovo su prekidači i spajanje u tjeku









Ovaj prekidač kaj ima i lampicu to je za pojačalo, a lampica služi tome da ga ne zaboravim zgasiti jer u protivnom akumulator kaže pa pa :grin:
Za otvaranje gepeka sam upotrijebil prekidač od podizača stakla jer mi je on fizički najbolje pasal.. dakle kad pritisnem gepek se otvori i kad se zalupi odma je zaključan, brava više nema svrhu samo je ukras trenutno no i na nju treba ugradit mikroprekidač tak da se bu moglo otvarat i na ključ :cool:
 

igor

New member
Ja sam ugradil motorič za gepek od peugeota 309 taj sam imal i savršeno funkcionira. Jer kad idem na otpad skinem uvjek i nekaj kaj mi u tom trenutku netreba ali uvjek dobro dojde za ekshibicije poput ove :D

A ovak nekaj mi je želja ugradit na ax-iča
 

R C5

New member
zgodan autić ;)
osobno bi mi bio još bolji da je original (mislim na dodatne modifikacije s GT-a) i bijeli :cool:
čini mi se da su kotači (oz+gume) ipak preveliki i da su vozne osobine bolje s manjim kotačima.
koja je original dimenzija guma (iz tvornice)?
 

igor

New member
Trenutno i jesu gore 14 cola čelične felge i gume 185/65 od peugeota 106 rallye a i originalne su bile 14 ali s 3 rupe sad su 4 rupe, koje modifikacije s gt-a ? auto ima sve kaj i gt a dodatno su ugrađeni podizači stakala i centralno na daljinski. Znači sve je original jedino je ovjes mjenjan s tri rupe na četri zbog lakše nabavke felgi :rolleyes:

Tec ovaj prekidač na slici to ide straga na rukohvat gepeka i pušta struju el. motoriču za otvaranje gepeka ak se ne varam? Neznam jel mi bi pasal na gepek ?

Evo i reparacije frgi, ljevo servisirani frgazer a desno stari tj. prije servisa
i donja slika set brtvi za servis frgi :rolleyes:

 

AX-ja

èudo jedno
poz,u jednoj drugoj temi (koja je zakljucana)pred dosta vremena,si rekao da je serija ax-a gt limited edition 500 imala diskove iza,pa sam te ja pitao di si izvukao taj podatak jer je to greska,to nije tocno. pa me zanima.
 
Na vrh