1.1 benzinac, 92. godiste, motor ima malo vise od 10000km jer je nanovo slozendobrodošao na forum!
koji motor, koja godina, koliko km?
pozdravpoz ekipa, evo ja novi ovdje
dns sam kupio ax-a i sve ok i najedanput mi se zagasio i nece da upali. pocelo se malo dimit i smrdilo je koda lemite zice. nije akumulator jer rade i svijeta i se, nece da pokrene alnaser. mozete pomoc kako tnx![]()
Provijeri kontakte od anlasera.sve je bilo ok, znaci da sam vozio normalno od rijeke do svoje kuce sta je oko 20km..i okretao sam se blizu svoje kuce i auto se ugasio..lampice su svijetlile kad bi dao kontakt ali nece ga okrene motor. i onda je htio upalit, ali se opet ugasio i pocelo je dimit, valjda je neka zica izgorila. dimilo je kod lijevog prednjeg kola
teško je ovako napamet i na daljinu.. to je prema opisi u predjelu akumulatora, treba pregledati el.vodove oko akumulatora, zatim osigurače te kablovinu prema motoru/anlaseru.. očito je miris dima po lemljenju ukazao na pregoreni vod ili sam anlasersve je bilo ok, znaci da sam vozio normalno od rijeke do svoje kuce sta je oko 20km..i okretao sam se blizu svoje kuce i auto se ugasio..lampice su svijetlile kad bi dao kontakt ali nece ga okrene motor. i onda je htio upalit, ali se opet ugasio i pocelo je dimit, valjda je neka zica izgorila. dimilo je kod lijevog prednjeg kola
Samo nemoj da ti se cijeli auto zapali,nek je vatrogasni aparat uz tebeevo, da javim..auto sada pali..jos jedanput mi se desilo da je krepo ali ugasio sam kontakt i opet je normalno upalio..sad sta je to bilo booo, sad normalno pali ali treba reda napravit oko zica jer je sve u banani
drago mi je da sada radi :grin:evo, da javim..auto sada pali..jos jedanput mi se desilo da je krepo ali ugasio sam kontakt i opet je normalno upalio..sad sta je to bilo booo, sad normalno pali ali treba reda napravit oko zica jer je sve u banani
meni je cijelo vrijeme auto mirisao po benzina, pa sam si iz kombia premjestio vatrogasni aparat, reda radi jel :whistling: ali dobro, sad sam pritegnuo onu membranu na frgiću pa sad miriši na polje maslačka :wub: ali aparat nek se nađeSamo nemoj da ti se cijeli auto zapali,nek je vatrogasni aparat uz tebe![]()
Odlično!imo ja jugu 45 koji se zapalilo, srećom dva tjedan ranije ga prodo susjedu, pa se njemu zapalioalacgore:
ma ne vozim ga ja uopce puno..malo pomalo se sreduje sve..samo mi je unutrasnjost u totalnoj banani. dali pase unutrasnjost od saxa?nije se s tim za zqjebavat, vidio sam jednom kako izgleda kad auto gori a motor i dalje radi. Benzina je bilo na sve strane, gorio je nekih 10 minuta do intervencije vatrogasaca,ono što nije uništila vatra dokrajčila je pjena. Od kadetta nije ostalo ništa iskoristivo. Pa ti sad vidi isplati li se zajebavat?
Ništa ne paše od Saxa,jedino neki djelovi mehanike,ali jako malo.
Saxo je ustvari Peugeot 106 koji se radio dosta prije nego Saxo,a Citroen je radio još AX.