I moj
AEAT6 danas (konačno) dobio
novo ulje!
Hvala
rakonja,
visaluteju i svima drugima na detaljnim informacijama, slikama, OEM brojevima i samom opisu postupka. Puno je pomoglo jer sam znao što treba uraditi...
Dakle, nakon skoro dramatične situacije od prije 7 dana (opisano u
drugoj temi) danas je sve bilo kako treba.
Ili skoro tako...
Naime, tražio sam PSA ili Total ulje, ali ga nisu imali niti su mi poslije išta javljali, pa sam namjeravao sâm kupiti 10L Total Fluidmatic LV MV (8,13€/L), te bi mi napravili 2+1 postupak (2 ispiranja i 3. tura ulja ostaje unutra). No, dva dana prije dogovorenog termina iz ovl. servisa mi javljaju da su s centralnog skladišta u Mađarskoj dobavili
6L PSA JWS 3324 ulja pa mi nije preostalo drugo nego ići na 1+1 varijantu (tj. da istoče staro ulje, naliju 3L novoga, naprave 10-20 km, ponovno to ispuste i uliju 3L novoga ulja koje ostaje u mjenjaču sljedećih XY tkm).
Vidim da je na satu 30 km više nego kad sam ga dovezao u servis, a vidio sam i da su u dva navrata vozili nekamo pa vjerujem da je onda sve obavljeno kako treba (pitao sam i za nove brtve na čepu), te sam generalno zadovoljan.
Malo je doduše novčanik nezadovoljan zbog najskuplje varijante ulja (41€/L), ali se tješim da je to ono isto ulje od prve ugradnje. Ili možda nije?
I kao što ne netko primjetio; onaj brojač istrošenosti ulja to radi u nekom čudnom formatu (vidljivo na dnu slike). Kod mene je pisalo 000386A8, što god to značilo. Palo mi je na pamet da je to možda neki hexadecimal (kao oznake TPM senzora), pa sam išao to prebaciti u decimal, ali opet dobijem neku brojku koja nema veze s ničim: 231080. Auto ima 190093 km na satu. Svi računi s navedenom kilometražom od prvoga dana u ovl. servisu su kod mene (u sad već podebljem fasciklu). Tako da ne kužim tu brojku, ali svejedno sam poništio brojač na nulu. To je doduše trajalo nekoliko duuugih minuta bez nekih znakova pomaka ili obavijesti da je postupak završen pa sam ga prekinuo. No, u Standard parametrima nakon toga je uredno stajalo 00000000, pa držim da je postupak uspio.
Inače jutros, tijekom 40 min. vožnje do servisa, temperatura ulja u mjenjaču se nije uspjela dići na više od 53-54 ºC pa pretpostavljam da je to bilo OK.
Šalta li sad bolje?
Teško je reći... Možda malo mekše prebacuje između brzina, ali i to može biti placebo dojam zbog 377€ ostavljenih u servisu (i uobičajinih 10+10 dečkima za trud). Bitno mi je da ne bude onog trzaja/udarca koji se nekad (rijetko) znao dogoditi kod prvog ubacivanja u R ili D (upravo sam jutros teško ubacio u R). Nadam se da toga s cca. 65% novog ulja neće biti?
U svakom slučaju; mirniji sam sad kad je i to obavljeno.
Idemo dalje!