Automatski mjenjač AISIN WARNER TF-71SC(AT6)!

Srdjan_Va

Active member
Hladnjak ili grijač, da, vjerovatno zato preporučuju, kako oni to kažu nadogradnju. Tijelo ventila također kod ovih.
hladnjak, hladnjak bas sam siguran da mi je to rekao i to mesanje vode i ulje al zbog cega ne znam dolazi do toga..

rakonja

Pirotehničar!
Donator foruma
hladnjak, hladnjak bas sam siguran da mi je to rekao i to mesanje vode i ulje al zbog cega ne znam dolazi do toga..

Heat Exchanger, iliti izmjenjivač topline......,tako da može biti i hladnjak! Budem ga danas naručio, pa da i to obavim. Još da je znati koliko ču ulja izgubiti pri izmjeni!

https://maktrans.net/HEATER-TF71SC

.....iako vidim da piše korišteno, ali provjereno! A u katalogu dijelova nema to posebno!

A vidi ovo, nije preskupo, samo je upitna kvaliteta!

https://www.aliexpress.com/i/1005008954079319.html

Prilozi

Posljednje uređivanje:

rakonja

Pirotehničar!
Donator foruma
Ukoliko je isplativo, ja bih narucio iz Kine. Pa odatle je origigi deo
Zasad Heat Exchanger tamo nisam našao, a i pitanje dali uopče postoji kao zamjenski dio. Svuda prodaju polovni. Eventualno ga skinuti, i isprati!

Prilozi

visaluteju

Well-known member
rakonja rakonja kaži mi jesi mijenjao one gumice na ispusnom i prelivnom šarafu - o ring ? Ja nikako da nadjem za kupiti a i mucim se sa oznakama.
jedna gumica: 9824607180 nekad ima i oznaka 220953
druga gumica 9824607380 druga oznaka 220945 i treca 93183574

rakonja

Pirotehničar!
Donator foruma
rakonja rakonja kaži mi jesi mijenjao one gumice na ispusnom i prelivnom šarafu - o ring ? Ja nikako da nadjem za kupiti a i mucim se sa oznakama.
jedna gumica: 9824607180 nekad ima i oznaka 220953
druga gumica 9824607380 druga oznaka 220945 i treca 93183574
Mislim da nisam, osim ako nema u slikama. Iako mi prijatelj u radioni ima svih živih dimenzija gumica, možda je on stavio nove. Izblijedilo mi sječanje😂! Citroen inače ima sve za naručiti.
Mislim da nisam, osim ako nema u slikama. Iako mi prijatelj u radioni ima svih živih dimenzija gumica, možda je on stavio nove. Izblijedilo mi sječanje😂! Citroen inače ima sve za naručiti.

Vidim ipak na prvoj stranici teme da sam imao dvije nove brtve. Uglavnom sve kupujem u PSC Osijek(Citroen)!

Posljednje uređivanje:

MacSlavko

Well-known member
Donator foruma
Prije nego krenem u akciju imam pitanje za vas koji ste mijenjali ulje ( rakonja rakonja, ExOduS442xb ExOduS442xb, Cale81 Cale81 i drugi...) glede onog čepa dolje. Spominjete da je bio zapečen i da je teško odviti onaj unutarnji Torx 40. Pretpostavljam da je to u slučaju kad motor nema onu donju zaštitnu plastiku (ili je zapečeno i ako je prisutna plastika)?
Ja naime nikad nisam vidio svoj motor od ispod (ima plastičnu zaštitu) pa da znam što mogu očekivati kad ga dam na zamjenu ulja...

Prilozi

rakonja

Pirotehničar!
Donator foruma
Prije nego krenem u akciju imam pitanje za vas koji ste mijenjali ulje ( rakonja rakonja, ExOduS442xb ExOduS442xb, Cale81 Cale81 i drugi...) glede onog čepa dolje. Spominjete da je bio zapečen i da je teško odviti onaj unutarnji Torx 40. Pretpostavljam da je to u slučaju kad motor nema onu donju zaštitnu plastiku (ili je zapečeno i ako je prisutna plastika)?
Ja naime nikad nisam vidio svoj motor od ispod (ima plastičnu zaštitu) pa da znam što mogu očekivati kad ga dam na zamjenu ulja...
Ja vjerujem da je to sve do majstora, i nastavka za odvrtanje! Dali če ga umetnuti do kraja u vijak, dali je pohaban! Nevidim nikakav problem ako netko ne sili. Danas po potrebi ima i sprej za navoj....,tako da! Vidi dali možeš "platiti majstoru pivo", pa da budeš prisutan. I ovako misle da je to nepotrebno, pa zavisi koliko se trude, žure, itd!

visaluteju

Well-known member
Kod mene na eat8 se odvrnuo lako/normalno. (isti je vijak i na eat6). Bitno je da se ne pretegne jer je od aluminijuma i lako puca.
Malo se namucio majstor da odvrne gronji vijak kud se sipa ulje. On je bio malo zapekao ali nakon malo spreja i koji lagani kvrc je uspio

Na vrh