AATorque

szahtila

Well-known member
Za one koji koriste Torque Pro aplikaciju, postoji opcija da se parametri prate na multimediji auta, naravno ako koristite Androidauto. Potrebno je najprije na mob instalirat app Kinginstaller, a zatim preko njega AA Torque. U AA Torque zatim kreirate dashboard sa "instrumentima" koje želite pratiti. Ja sam tako sebi složio na Jeepu nešto sto bi se moglo nazvati Dpf monitor-zasićenje dpf, temperatura, regeneracija u toku, km od posljednje regeneracije. Za ove parametre potrebno je ručno ubaciti PID-ove u Torque pro koji prate te podatke. Isto je moguće ubaciti i za Hdi motore
https://blog.aahacks.com/torque-pro/

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Nači to zahtjeva stalnu konekciju obda? Za ajfon nema takvih solucija?

diegos

Well-known member
Pa uvijek za live data iz Torque-a mora biti povezan OBD adapter. Kod mene je uvijek uključen, ali gledam na mobitelu, nemam AA.

szahtila

Well-known member
Naravni da obd mora biti stalbo uključen, ne možeš drukcije pratiti podatke iz motora. Ovaj Kinginstaller i AA Torque su free, nisam siguran da li radi i sa Torque Lite (iliti free) ili mora biti pro verzija. Uglavnom meni radi sa pro bez problema

diegos

Well-known member
Mislim da samo na Pro verziji možeš dodavati custom PID-ove, i ja koristim Pro iz nekog razloga, ali se više ne sjećam točno iz kojeg. Možda baš zbog toga

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Pa uvijek za live data iz Torque-a mora biti povezan OBD adapter. Kod mene je uvijek uključen, ali gledam na mobitelu, nemam AA.
Naravni da obd mora biti stalbo uključen, ne možeš drukcije pratiti podatke iz motora. Ovaj Kinginstaller i AA Torque su free, nisam siguran da li radi i sa Torque Lite (iliti free) ili mora biti pro verzija. Uglavnom meni radi sa pro bez problema
Ma mislio sam da je Torque počeo možda sa spajanjem na CAN mrežu... koliko vidim, to se polako širi kao riješenje za trajni spoj na podatke u autu, umjesto OBDa. Nije ni skupo, kome se da zahebavati...

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Da, ali ova bembara ekipa u zadnje vrijeme dosta spominje direktno spajanje na CAN mrežu, znači preskakanje obda... isto su navodno par € uređaji.
Bilo bi korisno za aute tipa mog Renola, gdje je obd sakriven iza držača za čaše i nemože se stalno imati nešto ukopčano. Jedino da se izmjesti sam obd priključak.
Al iskreno nisam pretjerano u toku, pa bolje da ne laprdam...

szahtila

Well-known member
Can linija ide kroz auto od ecu-a do ecu-a kroz dvije žice i možeš se na nju spojiti bilo gdje u autu gdje te žice postoje. Naravno treba ti i napajanje za taj uređaj. Ja sam napravio can snifer od arduina i can modula koji koristim preko laptopa i mogu ga doslovno ubosti bilo gdje u autu na mrežu +minus koji je dovoljno spojit jer se stvar napaja iz laptopa.

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Čim čujem arduino se povlačim iz rasprave :D
Al vidim da je to to, samo tu ekipa koristit taj ESP32 umejsto Arduina... ali koliko shvaćam služe istoj svrsi.

szahtila

Well-known member
Esp je prilično "jači" od bilo koje verzije arduina, od radnog takta do memorije i ugrađenog bluetoota do wifi-a. Super je zato što neko tko se igrao sa arduinom može sa istim IDE-om programirati Esp za ozbiljnije projekte

Na vrh