220v na 12v adapter upaljač

Tanaja

"Max. utegnut za vozit"
Pozdrav.

Tražim ovo

https://m.lightinthebox.com/hr/p/europska-novi-stilski-najbolje-cijene-220v-ac-na-12v-dc-auto-upaljac-za-cigarete-zidnu-uticnicu-plug-adapter-konverter_p5010203.html
Imam onaj 12v kompresor i htio bih ga ponekad koristiti u garaži bez da ga moram spajati u auto, a imam i hrpu drugih 12v igračaka. 😇
Imam već sličan adapter za uključiti takve stvari, ali je star barem 20 godina i više ne radi.

Chipoteka, Links, I ostali elektro, nula bodova

Googlam ali ne nalazim ni neki online shop u HR gdje bi se moglo naučiti, pa da stigne u tjedan dana.

eBay i AliExpress mi više nisu opcija. Ne da mi se čekati po par miseci.


Ako netko zna, super
 

sir.Oliver

Well-known member
zašto ne radi stari ? preopterećen ? inače , ako nećeš punjač ..... uzmi običan trafo AC 10V - 12V na sekundaru , stavi Gretz i kondenzator od barem 1000 mikro F i rešena stvar .... trafo by trebao imati minimum 5A . ako ti ni ovo ne paše .... sledeće rešenje je staro napajanje od desk top računara .... ima 12V / cca 15A na izlazu ( 5V i 3.3V nam nije potrebno )
 

Tanaja

"Max. utegnut za vozit"
Kupio sam produžni za upaljač. Dva komada po tri metra. 28 kuna svaki. Tako da mogu iz auta sa dvorišta povući struju u garažu. Dok negdi ne nađem adapter.
 

sir.Oliver

Well-known member
a što ne uzmeš napajanje od kompa ? žuta i crna ti daju 12V stabilisanih .... tako da tebi ostaje samo montirati utičnicu ( upaljač ) i rešio si problem . možeš montirati i dve ili čak i tri utičnice , ali moraš paziti da zbir potrošača ne prelazi 12 - 13A ( max 15A ).
 

Tanaja

"Max. utegnut za vozit"
Sad sam shvatio. Onaj moj adapter je 12V 0,5A. To je tek za punjač od mobitela. Naravno da mi ne radi. Mislim da za onaj kompresorčić za gume i 12V usisivač triba bar 10 ampera.

Znači, nešto ovako:

lpEkQ1Q.jpg
 

zdeslav1967

šofer
Donator foruma
To buš moral prek neta naručiti. Zaprav, u Hrvatskoj to treba tebi i možda još jednoj osobi.:) Nitko ne bu takve stvari naručival i držal na lageru za možda dvoje kupaca na 4 milje ljudi. :(
 

Tanaja

"Max. utegnut za vozit"
Jesam danas. 12V 10A baš kao ovaj sa slike. Stići će vjerojatno nakon Tri kralja 2021. godine. :) Yeba ih free shiping, a da nemaju neku normalnu poštu.
 
Na vrh