1,5D teško upali,nema snage

cmmc

New member
Pozdrav,

molio bih cijenjene forumaše za pomoć.

Imam saxa 1,5 D(2003) i problem se manifestira u vrlo teškom paljenju automobila(isto i kad je topao), automobil čudno radi i nema snage te se vrlo lako ugasi. Ispuh izgleda u redu,tj. nema nekog posebnog dimljenja.
Nema nekih metalnih zvukova na motoru.

Automobil sam kupio prije 6 mjeseci i bivši vlasnik mi je rekao da je promijenio zupčasti remen prije godinu dana(možda i nije istina,a ja sam mu vjerovao).
Da li je moguće da je remen možda preskočio za zub,jer mi igreška izgleda kao da nije faza paljenja u redu ili se radi o kakvom kvaru bosch pumpe,dovoda itd.


Molim mišljenje i prijedlog za dalje.

cmmc
 

Lix

New member
teško pali nema snage gasi se? meni se čini na problem sa gorivom tj dovodom goriva, provjeri filter nafte

moglo bi bit da je do bosch pumpe, ili da je raštelana, ako ima opće na saxu za štelat napred nazad bosch pumpu, u takvim situacijama zna se dogodit da auto trza ko lud, baca bijelo na auspuh itd, (ne mislim da nije u zafi tipa za jedan zub ili tako nešpto jer tada auto nebi upalio 99%) to se štela a vjv nekim aparatom ili tako nešto, ali ja sam konkrento na golfu 2 1.6D motor to radio tako da sam upalio auto ( nakon mijenjanja zupčastog, otpustzio tu vidu pomoću koje se pumpa štela i zakretao pumpu ljevo desno i kad je bilo najbolje ostavio, slično ko platinsko paljenje

e sada što se tiče preskakanja zupčastog na bregastoj to ne vjerujem da bi se dogodilo jer na dizelu kad preskoči zupčasti, klip MORA lupit u ventil jer je kompresioni prostor kad je klip u GMT jako mali zbog veće kompresije koja je potrebna dizelu itd..
 
Na vrh