1.2 Puretech motor u C4P

Cale81

Well-known member
Pozdrav, potreban mi je savjet.
Kao sto znate u potrazi sam za C4GP novijeg godista.
E sada, potraga se bazirala na 2.0hdi automatik kojeg sam nasao sa 180tkm za 10000e iz 2017. U temi C4GP 150 hdi by pokra89.
I kada sam mislio da sam to rjesio pojavio se ON šŸ˜€.
C4GP iz 2018 g sa 165tkm ovdje u Zg ali ima motor 1.2 pure tech od 130 ks automatik za 9500e.

Pitanje je, ima li itko nekih iskustava sa ovim trocilindrasima, kakvi su opcenito.
Provao sam voziti tog C4GP i ide stvarno dobro, ne fali mu snage, potrosnja na compu je 7.6 (to je uglavnom ova gradska voznja i ovako probavanje potencijalnih kupaca gas do poda pa koci....)
U servisu kazu da nema nekih problema, veliki servis na 200tkm
Uglavnom bih se vozila otvorena cesta tipa neki izleti vikendom i relacije st-zg, cca 15tkm/god ,dnevne voznje na posao i nazad nema jer se koriste nogice 🚶da se malo protegnu (5min).

ivan222

Well-known member
UredniŔtvo foruma
Donator foruma
Osobnog iskustva nemam, ali koliko pratim, nekih većih atipičnih falingi nema. Direktno ubrizgavanje i sve Å”to ide uz to je najveći potencijalni problem.
U oglasima ih praktički nema sa +200tkm, ali joŔ su relativno mladi motori....
Redovno mjenjati kvalitetno ulje, tankati premium gorivo i uz malo sreće bi se mogao veselo kotrljati joÅ” par godina :D

markan1000

Well-known member
Ne znam Ŕto se u naŔim salonima nudilo 2018., ali trenutno kod nas možeŔ kupiti samo C4GP dizela, i od najnižeg paketa opreme dolazi s novim gornjim ekranom u boji. Možda je neki primjerak iz uvoza, gdje su drugačiji paketi opreme?
Taj ekran u boji se u C4P i C4GP ugrađuje od samih početaka, od 2013.
Ne znam za GP, ali u običnom Picassu je njegova dostupnost ovisila o razini opreme. ViŔe auta ga nije imalo, nego Ŕto je.

Cale81

Well-known member
Ovaj je iz uvoza. Taj ekran me malo odbija od kupnje, ali najveca mi je nepoznanica motor ( ta kubikaza za 1.5t auto, mada stvarno nije tromo auto) nasao sam podatak da je taj motor izabran za najbolji turbo motor u 2017 g u klasi 1.0 do 1.4 ccm.

ivan222

Well-known member
UredniŔtvo foruma
Donator foruma
Ako je plan dulje imati auto, mene nebi smetao taj ekran... dapače, pouzdaniji i jeftiniji kod eventualnih problema.

pokra89

Well-known member
Ovaj je iz uvoza. Taj ekran me malo odbija od kupnje, ali najveca mi je nepoznanica motor ( ta kubikaza za 1.5t auto, mada stvarno nije tromo auto) nasao sam podatak da je taj motor izabran za najbolji turbo motor u 2017 g u klasi 1.0 do 1.4 ccm.
ĐećeÅ” taj ekran ko iz tamagoćija na autu iz 2018

Cale81

Well-known member
ĐećeÅ” taj ekran ko iz tamagoćija na autu iz 2018
Nikako naci ono sta trazis:
Ako je dobro godiste,kilometri,automatik onda je benzinac i tamagoci šŸ™„
Ako je dobra cijena onda je 1.6 i mehanicki šŸ˜
Ako nades ono sto moze proci onda nikako da stigne šŸ¤”
Ali ima ona Strpljen-spasenšŸ˜€

Na vrh