žmigavci odjednom ne rade

Grga

New member
pozdrav nakon duljeg vremena.

Da ne duljim. Auto sam sredio za regu, jučer uplatim osiguranje i danas ujutro krenem na tehnički kad ono ni lijevi ni desni žmigavac ne rade, tj nema ni onog zvuka ni pokazivača na tabli. :pProvjerio sam na ručici sve radi osim toga. Kad stisnem tipku za sva 4, oni rade. Otvarao sam komandnu kod volana i izvukao konektore iz ručice, malo pošpricao s wdom i neme razlike. Èini mi se da je otišao dio u ručici, al mi nije asno kak tak naglo jer sam prije 2 mjeseca probavao.
Potražit ću rabljeni koji radi, za prvu ruku. Ako netko iz zegea ima pri ruci extra nek mi hitno javi!!

Fala
 

ExOduS442xb

Racing
Jesi prekontrolirao osigurace? Prije svega će to otići. Nisam siguran dal žmigavci + sva 4 stoje na istom osiguracu, ako ti je to oslo to je najmanji problem ;)
 

Grga

New member
fala. sad ću popodne pogledati. Lakii mi rekao za releje ispod volana. isto i frend koji mi je slagao zadnji auto. jurapz se slaže. odšarafiti opet donju masku ispod volana i potražiti.
javim :)
 

Lakii

Well-known member
Jojj, ej, pa nemoras skidati masku da bis dosao do osiguraca i releja!

oni se nalaze ispod one police za kazete, kod vozaceve noge. samo odkacis kvacicu i izvuces van cijelu tablu sa osiguracima i relejima!

Ugl. malo sam pogledao shemu, osigurac F5 ti je za zmigavce.
Relej onda provjeri.
Ako ni to ne pomaze, morad ces skinuti oklop sa volana i prekidac provjeriti.
Na 6-polnom konektoru, sa 4 i 6 pin idu prema zmigavcima (tj releju) a 5. pin je dovod struje.
Znaci na utikacu ako kratko spojis 4. i 5. ili 5. i 6. trebali bi ti zmigavci raditi i onda je problem u prekidacu. ako nemas +12V na 5. pinu, problem je u dovodu struje. Ako ti i dalje ne rade zmigavci ni kad ih kratko spojis, onda je problem ili u zicama ili u releju ili u razvodnoj tabli (ona di su svi konektori i osiguraci).

PS. prekidac se moze rastaviti i ocistiti ali to je jako riskantno i treba biti jako pazljiv. nije za slabo iskusne.
 

Grga

New member
evo riješeno jučer. nisam se ni sjetio da bi jedan osigurač mogao davati samo žmigavce lijevo desno. naravno. otišao je od 5A osigurač. mislim da je to bio 4 s desna. provjeravao sam ih sve. neki rade kad se uključe potrošači. ovaj je vidljivo bio prekinut. ma, moglo je sev bezbolnije proći, al hvala kaj ste me uputili i podsjetili na to. :)

nadalje, bio danas na registraciji. malo smo podesili smjesu na fergu jer je bio CO 6 , a mora biti ispod 3,5. kočnice super.

Sljedeći tjedan idem na ugradnju prvog od 3 auspuha. jer kad sam mijenjao sve prije par godina dao sam da mi prvi maknu. ipak je prebučan tako, a i mislim da zbog manjka povratnog vala osjetno više troši. cca 13 litara. Sve ću to u Savskoj za 430 Kn. Inox 5g garancije. po tvorničkim dimenzijama.

Danas stavljam nove iridium svječice koje sam kupio preko ebaya.

Pofotkat ću ga pa stavim s fotke.

Nisam zadovoljan s ovjesom, al o tome ću u novootvrenoj temi.
 
Na vrh