Žute maglenke

Cutac

Prèkaroš
Pozdrav!

Vjerujem da ste vidjeli aute sa zutim maglenkama, mozda i koristili, pa, znate o cemu pricam.
Zute maglenke, barem meni, izgledaju fora, a koliko se sjecam fizike i koliko sam se informirao, zuta boja ne uzrokuje 'glare' poput bijele koja u sebi ima plavu, koja uzrokuje glare.

E sad, ja sam probao takve maglenke na svom c4 i bolje se vidjelo(zapravo, detaljnije) nego sa bijelima.
Problem je bio sto mi ta folija nije bila ljepljiva, pricvrstio sam ju selotejpom za test :D

Dakle, zanima me gdje kod nas ima za uzeti zute folije za maglenke?

I naravno, sto vi imate reci o tome :)
 

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Kakvu si onda foliju koristo, za staklo? Ovu što sam ja koristio za svjetla je bila samoljepljiva na jednoj strani, još sam ju finiširao sa fenom. Probaj tu, ako ti se neda po ebayu tražit.
 

vborovic

C5 modifikator
Pa nisi u prvom postu spomenuo da je cijena ograničenje ... spominješ fiziku, žuti filter ispred bijele žarulje i žuta žarulja neće dati isti efekt, ovo drugo je veći svjetlosni učinak radi efikasnije disipacije svjetla od samog izvora u žutoj nijansi
 

diegos

Well-known member
Ja sam imao žute žarulje, tako ne treba folija, far ostaje kao prije. Svjetlost baš dobra, ali kod mene su H1, kupio na ebay-u :)
 

charllie

Active member
Evo bas danas se zamnom peljal slovenec u stojadinu sa zutim svjetlima,nisam znal da je dozvoljeno:confused:,imal je duga svjetla vuzgata al mi ni tak smetalo.
Zal mi je kaj su Austrijanci, zbog evrope, ukinuli zute linije v sredini:mad: jer su se vmegli bolje vidle.
 

Doomsday

U prolazu...
Cutac, nemoj uzimat one sa linka, iako će ući u H8/H11 grlo može bit problema, jer su deklarirane kao 100W, dok je standard za H8 35W, a za H11 55W... :whistling:

Previše topline ti može napravit dar-mar po faru, a i po instalaciji... Svjetlit će jače, ali... I vjerojatno nije road legal, ako ti je to uopće bitno... :D
 

Cutac

Prèkaroš
Nemam pojma, njemački mi nije jača strana :D
Bilo je nešto "Ein Jahre nešto" :D

Sada sam ih naručio, jedino što ne znam kada će doći, ništa ne piše u purchase history :confused: :confused:
 

vborovic

C5 modifikator
Ako sam ja igdje našao Jahr u bilo kojoj varijanti, spominje se samo Monat, odnosno mogućnost povrata artikla u roku od mjesec dana ako nisi zadovoljan (troškovi poštarine su tvoji u tom slučaju) ... od dana pošiljanja, ne vjerujem da bi trebalo trajati dulje od 10 kalendarskih dana ...
 
Na vrh