Ivane lampa nastavi raditi.
Na video kablu ima oba jedna crvena zica na oba kraja video kabla. Cackajuci po netu vidim da ona moze posluziti da se uzme plus za monitor sa istog mjesta odajke i za kameru (sa rikverca) ali spominju da ona moze sluziti i za taj triger da se pali monitor ali ne kontam gdje spojiti drugi kraj - ovaj kod monitora jer monitor vec ima napajanje od upaljača
-------------------------_________________-----------------___________________----------------------------
Da sumiram stanje je sledece:
Kada auto nije upaljeno, samo je dat kontakt kamera radi kada se ubaci u rikverc. Sve uredno.
Kada se upali auto pa ubaci u rikverc kamera radi par sekundi i ekran se ugasi. Parking svjetla nastave raditi, svjetla na kameri nastave svjetliti tako da znam da kamera dobija napon. Ekran povremeno zatreperi kao da se pokusa upaliti ali ne uspjeva. Ako ponovo (u tom jednom paljenju auta) pokusam ubaciti u rikverc vise ekran nece paliti. Kada ugasim i upalim auto opet ce se kratko samo prvi put upaliti.
Video kabal (RCA) kao ovaj:
https://ae01.alicdn.com/kf/HTB1EsoRXaSWBuNjSsrbq6y0mVXaG.jpg
Ima ove dvije naznacene zice koje (istrazivajuci dalje) sluze da se dovede + 12V sa istog mjesta kao i za kameru (parking svjetla) tako da kada dodje struja u kameru dodje i u monitor (nasuprot opciji da je monitor ukljucen u struju na drugom mjestu - cim se da kontakt - a tako je sad kod mene jer je monitor spojen na upaljac direkt. Zasto ne funkcionise kada se auto upali a samo sa kontaktom funkcionise nemam pojma. Trebalo bi da monitor svejedno ostane ugasen dok se kamera ne aktivira.
Sutra cu probati da dovedem struju u monitor preko te zice tako da monitor dobija struju kao i kamera (samo kada se ubaci u rikverc) ali imam filing da nije do tog (bar mi nema smisla da bude tako)
Ako imate ideje pišite

(kod mene su simptomi identicni, a danas cu provjeriti)
Ne znam kako mene uvijek prate sve nemoguce "loš feng šui situacije"
Voltaza parking svjetla je 12V ali kada se auto upali padne na 10v. Navodno se to desava u dosta kako kazu"evorpskih auta" pogotovo novijih i to je valjda normalno jer svjetlima ne smeta. Na svjetlima za tablice su to sprijecili jer njima valjda smeta
Kamera nema dovoljno struje i zato se gasi.
Rjesenje je da ubacim relej na koji cu dovesti drugu struju stabilnu (obicno svjetlo iz pretinca suvozaca, ili iz osiguraca a ja cu od upaljaca jer vec imam provedenu zicu uz video kabal, a retardirano rikverc svjetlo ce sluziti kao okidac releju kada da pusti tu dovedenu stabilnu struju.
https://audiotechdirect.com/blog/reverse-camera-wont-display-when-engine-starts/
Bacam hejt na milosha kelu i ostale znalce gdje su da mi pomozu ja tu sam pisem romane i citam lude cajniz forume