Čudan zvuk iz prostora zupčastog remena

rakonja

Pirotehnièar!
Ima li tko sličnih iskustava?Početkom 2018-te sam preventivno promijenio zupčasti remen,španere i vodenu pumpu.Nisam bio siguran kada je,i dali je prije toga mijenjano!Stavio sam Continental-ov CONTITECH set (CT1162 WP1) i mislio da sam miran cca 150 000 KM,ali mi se več nakon cca godinu dana počeo javljati čudan zvuk pri radu motora!Nema nikakog pravila kada če zvuk motora biti normalan,a kada čudan!Eventualno višlje temperature vani,ili vlaga u zraku možda u tom trenu!Doslovno me nervira,auto normalno ide......!E sad,što su mogli zeznuti(nešto pretegnuti pa zeznuti ležaj na španeru,ili možda kvaliteta i "najboljih" setova više nije na nivou)!Vidim da su lageri SKF,pumpa je CONTITECH!Čak sam susreo još jedan Berlingo sa istim zvukom u gradu,ali nisam uspio pitati!Ima li tko ideju,ili iskustvo.......!P.S-sigurno dopire od zupčastog,nije na mikroremenu.....testirali!Snimim kad se ponovi!
 

dinko1981

Well-known member
Ja sam nekad davno isto imao problem sporadicnog cudnog zvuka, doduse na Fiatu, koji je majstor u ovlastenom odmah skuzio i rijesio na nacin da je malo lupio po remenici vodene pumpe i zvuk je nestao. A cinjenica je da su novi dijelovi bez obzira na marku u danasnje vrijeme rizicni.
 

rakonja

Pirotehnièar!
Pa reko' da ne dolazi zvuk od kompresora klime, zna i to biti. A kako ste zaključili da je baš od zupčastog, a nikako od mikro remena?
Skinuli ga na tren,.....a i bez toga bi skužili.....
Ovo liči na španer , možda i od pk remena ? Remenicu radilice si pregledao ?

PK remen misliš mikroremen?Glavnu remenica mikroremena je promjenjena,a remenica radilice na zupčastom.....neznam,nisam ja to radio......SERVIS...."majstori"!!!!!
 

Mrki5

Active member
Skinuli ga na tren,.....a i bez toga bi skužili.....PK remen misliš mikroremen?Glavnu remenica mikroremena je promjenjena,a remenica radilice na zupčastom.....neznam,nisam ja to radio......SERVIS...."majstori"!!!!!
Da mislio sam na remen koji pokreće , alternator, kompresor klime ... Ako je kod zupčastog , hitno na proveru ! Čudno da na tako maloj km i vremenskom periodu počene da zeza? Delovi su vrhunski stavljeni , vrlo čudno!
 

rakonja

Pirotehnièar!
Evo upravo sam se čuo sa jednim našim dobrim majstorom za Francuska vozila,i po njemu je to zvuk/buka od remena!Kaže da su postali pretvrdi,jer su servisni intervali povečani za preko duplo,pa remenje nije više mekano!Kaže da su imali situacija,čak i kod Volkswagena novih iz salona,da se čuju!Kažu promjene jednom,dvaput....bude dobro neko vrijeme......,i opet počne!Moram to malo izguglati,i na stranim jezicima,i nači potencijalno rješenje!Dno dna,ako je istina!Molio bih vlasnike Berlinga sa 1.6 HDI motorima koji su prešli dosta kilometara nakon izmjene remena,a nemaju tih problema.....,da mi napišu čiji remen su stavili!HVALA UNAPRIJED!
.......iako mi ovo objašnjenje od Continentala ima više smisla.....
 

Prilozi

rakonja

Pirotehnièar!
Par majstora kaže da promjenim remen,a jedan da je vjerovatno pretegnut,i da ga treba samo malo popustiti......,a imaju dosta iskustva,tako da čemo oko utorka vidjeti.....
 

rakonja

Pirotehnièar!
PROBLEM RIJEŠEN-Rastavili sve,malo otegli remen.......opet isto!Skinuli ga,kažu potpuno ispravan,ali tvrd ko kamen(CONTINENTAL nakon 2 god,i 47000 KM).Stavili novi SNR-ov,zasad sve 5,garancija godinu dana!P.S-100 EUR-a........,"SVE JE ISTO,SAMO ZVUKA NEMA":D!
 
Na vrh