Promjene cijene goriva

brezC4

New member
Nisi u pravu, nikada se plaća nije isplaćivala u bonovima. Jedino je još i željeznica dobivala bonove za svoju božićnicu, a to su prelamali Agrokor i HŽ svoja potraživanja.
U K+ trgovinama, plaće su dio na račun (minimalac po zakonu) i dio u bonovima.
 

Damaj

Active member
U K+ trgovinama, plaće su dio na račun (minimalac po zakonu) i dio u bonovima.
Postoje baš K+ trgovine? A mislio sam da je to zaštitni (trademark) znak Konzuma...
Pa ti sam sebi voliš skakati u trbuh, pogledaj si izjave u tvojim postovima i hajdemo završiti ovu raspravu, nisi ti kriv što ti je netko krivo dojavio o bonovima.
 

zujo

New member
Uz ove cijene goriva bicikli su ponovno u modi pa:

Kako izabrati bicikl i poslije ne požaliti?

Na početku je važno ustanoviti kakav vam je bicikl potreban i koliko novaca možete izdvojiti za kupovinu bicikla, a kada ste to učinili vrijeme je da krenete u obilazak trgovina.

Cijene bicikala variraju od trgovine do trgovine te se kreću od par stotina do nekoliko desetaka tisuća kuna, zbog čega ih je dobro obići što više. Osim cijene vrlo je bitno pronaći i model koji će vam odgovarati kako bi vam vožnja biciklom bila što ugodnija.

Svakako u trgovinama pitajte možete li isprobati željeni model kako biste osjetili odgovora vam ili ne. Ukoliko vam prodavači ne žele dopustiti 'test vožnju' zaputite se u neku drugu trgovinu gdje ćete slobodno moći napraviti krug i tako lakše donijeti odluku.

Prilikom kupovine ne zaboravite se raspitati o dodatnim pogodnostima poput besplatnog servisa, početnog uštimavanja i drugog niza pogodnosti. Nije na odmet i pokušati se cjenkati malo pa u cijenu bicikla 'ugurati' pumpu, bočicu ili neku drugu dodatnu opremu.

http://danas.net.hr/hrvatska/page/2012/03/09/0791006.html?pos=n0
 

deda

New member
He,he,imam specijalku s 10 brzina ,Maraton Rogov,samo mi trebaju nove gume i šlaufi.Ovi novi su ko da su napravljeni za malu decu,sve se za čas potrga i niš ne paše i neda s popraviti.Kad denem na njega ledice,svi se buju opet za menom okretali.
 

brezC4

New member
Kad denem na njega ledice,svi se buju opet za menom okretali.
ali LEDice su iz bliske prošlosti. ono što bi bilo cool je izrezati komad čaše jogurta i zaglaviti na žbice da tandrče :D
to je bila neka fora kad sam ja vozio ponike hehe
 

bjelivuk

Well-known member
Uredništvo foruma
Nove turbulencije na naftnom tržištu

Iranska odluka o obustavi isporuke sirove nafte nizu europskih država rezultirala je naglim porastom cijena nafte na međunarodnim tržištima, javlja iranska agencija Fars

Cijena sirove nafte porasla je u petak za 55 centi pa sada iznosi 123,15 dolara, nakon što je pala za dva dolara dan prije. Cijene nafte pale su u četvrtak nakon informacije da se Britanija i SAD pripremaju osloboditi svoje strateške zalihe ove godine

U izvješću se navodi da je Velika Britanija pristala surađivati sa SAD-om sa svojim zalihama, u nastojanju da obori cijene nafte, ali točne količine i rokove tek treba utvrditi.

U međuvremenu, u duhu povećanja cijena nafte, cijena goriva je i u Velikoj Britaniji i SAD-u naglo porasla što je izazvalo bijes među potrošačima.

Iranski ministar za naftu je priopćio 19. veljače da će smanjiti prodaju britanskim i francuskim tvrtkama. Teheran je također najavio da može zaustaviti izvoz nafte i u više europskih zemalja.

http://www.tportal.hr/vijesti/svijet/182799/Nove-turbulencije-na-naftnom-trzistu.html
 

ghorvat

Well-known member
Donator foruma
Koje veselje cijene goriva opet idu gori,jos malo pa ce se izjednacit sa gramom zlata:(
ide litra od utorka priko 11 kuna
Ali tu se neće zadržat,ode to nezadrživo !!!!:cry:
Ne bih želio zvučati cinično dok ću upravo reći da to zapravo nije niti visoka cijena, ako se uzme u obzir da se radi o neobnovljivom energentu koji će kroz idućih 20-ak godina biti na izmaku.

Osobno sam amortizirao cjenovni udar intezivnijim korištenjem skutera. Posebno otkako je zatoplilo. 150 kubika, troši benzin na kapaljku, ajde, jedino dosta ulja troši. Kod mene na poslu se sve više i više ljudi počelo interesirati oko skutera, mopeda, motora... Slutim novi gradski trend. :)
 

deda

New member
Konj,a tek magarac su još jeftiniji i ne moraš na registraciju i tehnički.I možeš pijan vozit.Nek se vlada vozi skuterima,**** ga skuter,jebe se njima oni se voze u službenim mrcinama koje smo im mi kupili i izdržavamo.
 

Tanaja

"Max. utegnut za vozit"
Ne bih želio zvučati cinično dok ću upravo reći da to zapravo nije niti visoka cijena, ako se uzme u obzir da se radi o neobnovljivom energentu koji će kroz idućih 20-ak godina biti na izmaku.
e, da. otiša je svit k vragu. :) evo i oni Husein se uzjogunija oko poskupljenja nafte.

"Barack Obama je u subotu pozvao na prekid energetske ovisnosti Sjedinjenih Država kao i na ukidanje više milijardi dolara godišnjih subvencija za naftne kompanije"

"Udruga američkih vozača (AAA) predviđa da će cijena benzina u SAD-u do svibnja iznositi prosječno 4,25 dolara za galon (3,8 litara), a danas stoji 3,83 dolara."

http://www.tportal.hr/vijesti/svijet/182970/Obama-poziva-na-prekid-energetske-ovisnosti.html

4,25 dolara za galon = 6,29 kuna po litri. znači, nešto ka litra eurosupera u nas devdeset sedme. :)
 
Na vrh