Skidanje volana

Cutac

Prèkaroš
Uzmi kantu vrele vode, otkrij gdje su rupe za zvučnik i lijevaj.
Lakše i čišće nego rastavljanje kokpita(opereš ga odmah i ubiješ bakterije).
 

Galileo

New member
javim, ovaj tjedan mi dolazi novi prekidač start/stop pa ću pitati El. u vezi pojasa.još kao se trebao raspitati može li se sistemski isključiti s/s.
Prethodni vl.ga je toliko volio da se izlizao do neprepoznatljivosti i onda konačno crko.
 

Citro

New member
i mene bih to zanimalo, unutar volana mi nešto "šuška" kad prelazim preko ishabanog asfalta, ništa strašno, ali me pomalo živcira, kao da se nešto otkačilo. pa me baš zanima može li se to otvoriti bez da se ne poremeti ništa u vezi zračnih jastuka:thinking:
Da li si ikada rijesio taj problem, isti problem imam na c5 tako se cuje neko brujanje ali samo po ispucalom asfaltu i cim malo rukom pritisnem na centralni dio volana ono prestaje, a nekad se nikako ne cuje haha, malo iritira pa bi i ja volio to da rijesim?
 

sost

New member
C5_volan.png
Pozdrav
Mislim da je to bilo prvo pitanje na temi.
Ovaj plastični dio na volanu s kojeg se izliže farba.
Može li se to jednostavno skinuti?
 

Brruno

Well-known member
Ne znam nikoga tko je to uspio skinuti s volana. Ja sam bio kupio cijeli skoro nov volan s redizajniranom tom plastikom i stavio ga kod sebe. Na C5 2013 nadalje taj dio je isto siv ali gumiran i ne trosi se kao na onima prije ,a na exclusiveu se tesko trosi. Neki su skidali volan pa im to netko ofarba.
 

gambler072

C5 enthusiast
Moj mehanicar ga skinuo na svom c5 za 3 minute, samo zavukao sarafciger izmedju volana i tih plastika. Ja ne bih isao sa sarafcigerom nego sa onim plasticnim alatom za razdvajanje meksih materijala. Ti sjajni ukrasi su samo usadjeni u volan, ovaj je bio 2011 god, ne znam jesu li kasnije mijenjali sta. Najbolje bi ih bilo naci sa exclusive opreme, tamo su metalni 😎
 

Brruno

Well-known member
Meho ih je vjerojatno skidao prije pa ima "ruku". JA bih razvalio tu plastiku sigurno :D . Ovi gumirani sa 2013 modela su stvarno dobri ,evo vec 4 godine izgledaju kao i prvog dana,ali nažalost gornji dio volana tj one točkice se sve manje vide jer se troši previše
 

Cutac

Prèkaroš
Ako vam se riskira, odvalite taj dio, presvucite ili prefarbajte u što želite i zalijepite nazad brtvilom za karter ili tako nečim.
 

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Teksturirana folija na buseni aluminij jaaako skuplja prljavštinu sa ruku… to je za dijelove koji se samo gledaju :)
 
Na vrh