Citroen C6

drago_st

Well-known member
Donator foruma
U međuvremenu su stavljene zimske gume..



Zamjenjena oba xenona..naravno za to treba skidat branik :)


Par dana prije Božiča me počela getriba opet zezat..u biti nije getriba, auto šalta odlično, ali kada stanem na semafor ili negdi jednostavno se ugasi ili bude na granici da se ugasi..
Mislim da je wandler otišao, njega jedinog nisam mjenjao..
 

MacSlavko

Well-known member
Donator foruma
Zaista, svaka čast na održavanju! Ako bih ikad kupio C6 (sviđa mi se, ali nemam viška 5-6k €), to bi bio ovaj od Drage!
Vrh! 👍🏼
 

drago_st

Well-known member
Donator foruma
Hvala, sta cu, trudim se odrzavat ga kako treba, da bude 100% ispravan i pouzdan..Mogao sam samo promijeniti wandler, ali eto uletila mi je ova getriba sa wandlerom relativno povoljno pa da budem siguran sam uzeo nju, a svoju cu kada se vrati spremiti da imam u rezervi..

A kad je motor vec vani onda je steta ne napraviti nesto sto se ne moze u autu..

Ovaj put sam se potrudio skinit sve glupe brze spojeve koje rade problem i odnijet tokaru da mi napravi od inoxa normalne spojeve, tako da mogu spojit crijevo sa bragama..neces vise razbojnice :D :D

Ocistio sam motorni prostor..nasao sam da mi je pukla fleksibilna cijev od auspuha i puštala..to cu promijeniti kad ga sastavim..



Motor se lagano blizi autu :D

 

Cutac

Prèkaroš
Sad sam vidio što piše na kranu hahaha
Ne znam zašto mi je smiješno.

A za radove nemam što pisati, nema riječi!
Jedino mi je drago da nije moj auto, a ljubomoran sam jer ja to želim raditi :D
Doslovno sam nakon ovih slika išao tražiti po internetu koje dijelove jeftine da naručim :D Da mijenjam, a da ne bacam pare u vjetar baš.
 

ExOduS442xb

Racing
Baš mi je drago da sam pronašao ovu temu, jedno pitanje, vidim da si uzeo oba nova egr ventila, jesi li razmišljao software-skom uklanjanju oba? Ja sam to odradio kod sebe prošle godine i auto uredno prolazi tehnički. Problem manje, u tvom slučaju dva problema manje (mada su novi).
 

drago_st

Well-known member
Donator foruma
Jesam i to mi je uplanu, ali sada nemam vremena ni volje se baviti sa tim..skinut cu egr-ove i dpf..samo kod nas su svi sta trebaju iskodirat to redom debili pa mi se neda cekat..
 

MacSlavko

Well-known member
Donator foruma
Ah... Taj senzor je integriran u pedalu i mora se cijela pedala mijenjati. Imao sam taj slučaj na P407. Bila je oko 500 kn u ovl., ako se dobro sjećam.
Dobra stvar je što je rel. jednostavno za promijeniti pa to možeš i sam. Greška je nakon paljenja motora sama nestala (nije trebalo dijagnostikom brisati)...
Naravno, može se probati i neka od pedala s onih slupanih C-6...
 
Na vrh