Lajsne na krovu auta C3

DS9

Active member
Pošto je reč o plastičnim lajsnama, evo nečeg što sam ovog leta pisao za CFS u namenskom podforumu o c3ojkama:


Pitalica za iskusne majstore, meštre i maestre - šta prikazuju ove tri slike? :kava:







Pomoć prijatelja ;)

Radi se skorašnjem putu za Grčku, negde u Makedoniji, sve ok do 125 km/h, na 130 km/h počinje strašno lupanje... :eek: :wtf:

...vozačica zaustavlja auto u zaustavnoj traci :confused: :angel: bukvalno odvaja od usta :whistling: rešavajući stvar za minut :wub: i nastavlja autoput istim tempo(mato)m.

:prijatelj:








Ključna reč: Orbit Professional Fresh Mint




P. s.

Ozbiljno,
servisu za auto stakla... imaju oni jakih ljepila
to definitovno rešava stvar. Kada mi se pre više godina slično desilo sa lajsnom na suprotnoj strani, svom prijatelju/majstoru sam u prodavnici za boje, lakove, lepila... kupio namenski crni silikon za lepljenje vetrobrana a on je to iskoristio da zalepi lajsnu. Mislim da je to sredstvo koštalo nekih oko 7-10 evra, za standardno pakovanje silikona (koje može da se montira i na istiskujući "pištolj").
 
Posljednje uređivanje:

CColonia

New member
Samo da se "pohvalim" - do sad u dva servisa nisu znali namontirati te lajsne. I tak sad stoje i čekaju...neznamšto ili koga.
Naravno, kako sam žensko probali su me uvjeriti da samkupila krive, da fale neki dijelovi itd. Kako jednu staru puknutu imam doma, provjerih...ne vidim razliku. A kupila sam ih preko neta, ali u poznatoj trgovini u Zg-u, dobila račun, gledali brj šasije...
 

Dalibor

Dado Tornado
valjda si bila kod onog miloševog vti majstora, postupak zamjene je sljedeći:
- odigneš staru lajsnu na jednom kraju i na silu je povlačiš prema gore, drži je uski kanal u kojeg uđe mala metalna vodilica s krova
- sada uzmeš meki gumeni čekić, ili obični čekić i nešto mekano preko čega ćeš udarati
- novu lajsnu postaviš da jednim krajem kanalić sjedne na malu vodilicu s krova, sada udariš na lajsnu da kanalićem sjedne u vodilicu, i tako postavljaš lajsnu i udaraš po cijeloj dužini dok ne dođeš do drugog kraja tj. završetka

5 min posla
 

CColonia

New member
Kaže jedan da on ne kuži kak bi sad to trebalo sjesti na krov (a ima vodilica ili kak se već to zove, na prvoj slici na početku teme dok sam još imala stare lajsne se vidi na što mislim, ono na sredini kanala u koji ide lajsna, ono metalno ispupčenje). Da bi to trebalo biti tak da se samo "navuče", da neće on to zabijati da ne pukne, bla, bla....drugi kaže da se to ne radi po zimi nego ljeti kad lajsne malo omekšaju itd.
 
Na vrh