C2 - pomoć pri kupnji

Ax boy

Well-known member
Pozdrav drage kolege forumaši citroenaši xDD, draga mi je počela jučer voziti u autoškoli ( za prvi sat, nije joj se Clio uopće ugasio,odvozila ona huraaaa :) ). Zanima me, jer će auto za nju biti koji ćemo uzeti c2 ( presladak joj je) i to hdi( još da je VTR ali i ne mora biti). Moje pitanje je, kakav je taj motor u njemu,i jel još manje troši nego u C3,makar su gotovo isti u unutrašnjosti vozila?. Hvala unaprijed. Uzeli bi ga nakon svadbe ali već ja njuškam malo oglasiće hahh. Živjeli svi forumaši ;)
 

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
i jel još manje troši nego u C3
To su ti praktički isti auti... mrvicu je kraći C2, ali ništa da bi napravilo dramatičnu razliku u potrošnji. SM veli 4,81 za C2 vs 4,86 za C3.
Motor je sam po sebi odličan, samo treba naći održavani primjerak
 

Ax boy

Well-known member
Fala imenjače,mislim meni je C3 veći i praktičniji al za nju idealan opet mali c2 ;). Samo nek položi,zasad ima nekog mladog instruktora i vozi pon npr. I četvrtak, premalo :(.

Ima par dobrih ufffff VTR hdi ehh ako su dobri i da mi je koja kuna više. Već bih joj uzeo,no valja biti strpljiv i mudar. Sve u svoje vrijeme ;)
 

2mario2

Well-known member
Uzmi C2 vani i prenesi ga. Ne drže cijenu nikakvu, a nađe se ako si brz jeftin i održavan primjerak

Frend je znao kupiti C2 1.4 HDI VTR za manje od 1500-1600€ plus prijenos oko 200€ i rega oko 300€. Računaj servis za svaki slučaj (neznam kolko, al nije puno) Sveukupno za 2100€ je C2 na cesti i imaš auto sa malo km, a ne ove kod nas sa brdo kilometara ili skinutim kilometrima

Ja za ženu tražim takav, ali 1.6 HDI sa 110 konja samo što nikako uloviti jedan ćak i u Njemačkoj
 

Ax boy

Well-known member
Aaa hvala 2mario2, razmislit ću i o toj ideji ;). Maaah moja sad ima tog instruktora koji joj kaže da treba svaki dan provjeru vozila ( dnevnu tzv.). Je jee i ulje kao svaki dan, ako je službeni auto ili privatni neka teža krntija kojoj curi sve al ovako... Uglavnom neki c2 ipak VTR i bit će wauuuu :)
 

Ax boy

Well-known member
Dalibore, ima ih puno isluženih ali nisu valjda baš svi? ;). Bit će to sve dobro i kako biti mora, najbolji c2 će stići.
Hmm zapamtio sam tablicu pa ako te vidim u zg-u ( nema puno crvenih C3 sa AH zadnja dva slova rege) trubiim . Pozdrav kolega... :)
 

zdeslav1967

šofer
Donator foruma
ali nisu valjda baš svi?
Nažalost je tak. Ovo kaj je u oglasima sad. Mlađi sin se zalepil isto za C2. Dost dugo traži i traži. Nema niš kaj bi se isplatilo dat lovu Ono kaj vredi to se ne prodaje. . Na koncu je piknul puga. Ovo kaj Mario veli o unosu je najbolja opcija, al i to je lutrija. Starji sin je tražil C5 prije jedno pola godine. Pisal sam nekaj o tome. Isto ništ nije bilo u HR. Našli "savršen" primerak u okolici Salzburga. Na autu tobože sve tip-top. Èuli se s gazdom "jaaa, zer gut, jaaa". Potegnuli do tam da bi ustanovili kak auto ne bi ni tehnički prošel. Srećom smo imali na turi još par auti za pogledati tak da smo nekaj i našli. Sam kaj nije C5 bil, al dobro. Imali smo lep i produktivan izlet. :) Tak da sretno!
 

2mario2

Well-known member
Auto iz Austrije je baš lutrija. Sol i to ih dosta zeza. U Njemačkoj se nađe lakše, samo treba biti brz kad se pojavi u oglasima nešto dobro i za dobru cijenu jer dežurni lešinari iz HR, BiH, Srbije i ostalih balkanskih država ne spavaju. Kupi tu auto za soma i nešto €, a kod nas ide oko 3 soma na više i eto ti 500-1000€ čistog u džepu samo tako
 

Ax boy

Well-known member
Rekli bi stari drugovi , neprijatelj nikad ne spava hahahah pa tako niti ti tzv.lovci na aute kod nas. Ma ne brinem se,imam u najgorem slučaju, vezu za dobar c2 naći,od pravih stručnjaka. Međutim samo me generalno zanimalo razlika HDI c2 i C3 ;) i dal eeeee da. Bolje VTR ili HDI običan SX?
 

2mario2

Well-known member
VTR je daleko ljepši zbog onih krila na prednjem braniku, stražnjeg spojlera i profiliranih sjedala. Sad kako tko voli. Inaće kad mi je frend razbio C2 bio mi je ogroman problem naći prednji branik od VTS-a. Jedva ga nakon 3 tjedna potrage našao u Bosni dok sve ostalo nađeš bez muke

A razlika među C2 i C3 je da je C2 daleko ljepši (meni barem) i to što je C3 bolji zbog 5 vrata ako imaš djecu ili općenito potrebu za time. I da, C3 ima malo veći prtljažnik. Sa C2 ić u trgovinu je igra pogotovo ako kupuješ puno stvari, al ni to me nije smetalo


Ja osobno volim više aute sa 3 vrata i toga se držim kao pijan plota
 

Ax boy

Well-known member
2mario2,ma uzet ćemo c2(za dragu) aaaa eto. Koliko sam vidio,jako sladak i simpa autić uhh čak više od C3, užas znam ali sad kad gledam sve više i više :). Još sa motorićem HDI, grmiiiiiiii jednostavno. Možda nije jak kao 1.6i-16v,ali zato ne troši ništa,vrlo malo. Meni berla 2011.g. HDI,prosjek sad je 7,1/100km a ok vožnja posao-kuća,malo van grada. Koliko tek troši onda c2 HDI? Zaboravim kad sam bio na pumpi,zar ne? ;) :)
 

2mario2

Well-known member
C2 sa 1.4 HDI motorom nebi smio prelazit nekih 5l lagane vožnje. Ni toliko. Pa meni Punto sa 101, odnosno 130ks sad troši lagane vožnje oko 5l. Nekad i manje pokaže na compu ako se baš 50-60 vozim. Prosjek mi se vrti oko 8.5l, al zato jer ga ne štedim kad dođem doma
 

Dalibor

Dado Tornado
C2 sa 1.4 HDI motorom nebi smio prelazit nekih 5l lagane vožnje. Ni toliko. Pa meni Punto sa 101, odnosno 130ks sad troši lagane vožnje oko 5l.
more bit, ali ne mora da znači, to je kao sa benzincima 1,1 i 1,4 koji mogu trošiti nekima kao 1,6, ili 2,0 i 1,8 kao 2,5 v6...
postoji slatka točka kada manje kubikaže troše manje, ali i ona kada potroše više.
tako i ovi dizeli sa 101 i 75 ks, određenu količinu goriva svakako trebaju. recimo i na leru sigurno troše podjednako u granicima statističke greške bez obzira na 500 ccm3 razlike
 

Ax boy

Well-known member
Dalibore ako sam te išta razumio u tvojim sad zadnjem postu u7uuu. Uglavnom c2 hdi idealan za grad, slatkiš,macan. Uglavnom ako negdje naletiš u zg-u na hahahaha ZG-8859-GG, plavi biser,to je moj ili čak ja u njemu ;) Honk!!! ;) Il ostavi vizitku pa ćemo na kavicu.
 

2mario2

Well-known member
C2 je uz Smarta idealan za grad. Malo troše, svukud stanu i za otić u trgovinu na manju kupovinu isto su ok
 

djurok48

Member
evo malo oko potrošnje C3 1,6 bluehdi pun rezervoar (50 l) 1260 km uglavnom prigradska vožnja e da tri puta do karlovca (sveukupno oko 160 km i jednom do ozlja nekih pedesetak km) znači 3,96 l prezadovoljan
 

Ax boy

Well-known member
Jučer bio na poligonu na Borongaju, gledao dragu kako vozi. Ide ju relativno okej. Jedino kaže pfffff taj Clio užas neudoban hahahahaahha( kraljica). Uglavnom na 3.satu je pa ju brine što nije već na cesti. Međutim bolje praksa na poligonu prvo onda cesta? ;)

2mario2. Maaaa da, c2 svugdje stane i po slici unutrašnjosti pristojan ruksak stane u gepek,čak 2va i kofer manji još,jedno sjedalo dolje i voila ;) Zakon... Bolje nego ja sa kamiončetom berlingom ,ko vanzemaljac zgledam ,aaa bome je širi noviji, od prve generacije i eto. Treba manje autiće za grad.
djurok48. Kako služi C3 ? Jel čak bolji od 1.4 hdi? Po svim kriterijima?

https://i.postimg.cc/DwmcXJTj/IMG-20190926-174554.jpg
Vrrrrm,ide malaaa u bijelom kliju :)
Èiji li je Crvenko ovaj, možda od nekog sa foruma?

https://i.postimg.cc/MHNp3Fnj/IMG-20190926-174344.jpg

https://i.postimg.cc/QN04Kr7M/citroen-c2-hatchback-2003.jpg
Ovaj za dragu, definitivno c2 :)
 

2mario2

Well-known member
Prvo se osnove uče na poligonu, pa kad instruktor vidi da može ide na cestu. Nemože baš prve sekunde i sate odmah u gužvu i sve jer bi mogao nastati show
 
Na vrh