C3 Picasso by ante66

ZlatkoC4

Well-known member
Cisto pitam , koja je bitna stvar radlika debljine karika.U cemu je stos
zbog nanosa oko blatobrana i amortizacije guma moglo bih doći do češanja o plastiku pa i štete na istom. zato večinom na max felge ne idu lanci uopče.
zato je tanji lanac na večim gumama a deblji na manjim.
 

ante66

Active member
Kotac 17-45 je u radijusu manji nego kotac 16-50.Mozda prije radi niskoprofilnih guma.Ali ta 2 mm razlike karike ne trebaju cinit neku razliku.
 

ante66

Active member
Sta smo nesto zamrli ?
Primjecujem vice Picasa po gradu , bija do salona cijena im je sad stvarno fantesticno dobra.
I sta mi se dogodilo prije mjesec dana.Ispred Lidla na jankomiru ubacim u rikverc i strze kao da nema pakne.Ono sok.Dodjem do KK , sve na mestu , vidim paknu ko nova.Struze ko metal u metal?Valjda kamencic.Ubacim u rikverc prikocim i izbacim ga nekako.Ponekad cujem malo strze . U Trogiru skinem kotac i paknu. Pukla tj odkrhnio se komadic pakne i ostao na mjestu, i onda je strgalo ponekad.Disk OK, nije zaderan.Pobrusili sad je sve ok.Kako sam prikocio kamencic se zabio u paknu i otkinuo je komad.
 

Krky

Lakerski profesionalac
Ponovno sam felgom zaderao malo rubnik, ideja, jeli mogu samo malo prozirnim lakom za nokte to prekriti?:(
Auuuu, nezgodno..:(
ja sam sa ženom imal jedan sastanak što se toga riče i jednu probnu vožnju, jer kod mene su gume kroz 40..
A sad oko sanacije, dali je i alumini nešto oštečen ili samo bezbojni lak?
daj nam neke fotke iz bliza,
imam ti friškog iskustva i puno istraživanja o sanaciji takvih stvari, jer sam svoje sređival..
samo na mojima nije bilo oštečenja, već se malo na mjestima ljuštio lak..
zval sam ih jedno par koji saniraju takve stvari i renoviraju felge, ali najniža cijena je bila 300kn, i kad sam rekel da je 17 cola rekel mi je da nebude ta cjena baš..
bil sam prisiljen sam se hapiti tog zahtjevnog posla, i nije mi sad žal..
 

ZlatkoC4

Well-known member
Ponovno sam felgom zaderao malo rubnik, ideja, jeli mogu samo malo prozirnim lakom za nokte to prekriti?:(
Ako ga nosiš u torbici onda da. :grin:

Ako je samo zguljen lak malo ono 1-,1,5cm površine onda ti tvoja ideja i nije loša. Ako je preko tog onda radije si stavi jači lak. Ali mogao si nam sliku da vidimo.
 

Krky

Lakerski profesionalac
Prije ikakvog nanošenja laka treba pripremiti površinu, prvo samo oštečenje sa 800 na vodu skinut stari lak do aluminija ovisi o oštečenju, pa zatim 1200 na vodu, i onda sa filcom da se dobije ista boja kao i okolo polirani alu dijelovi, zatim kupiš bezbojni u spreju i špricneš na tanko pa za minut dva još jedanput na tanko, i sljedeči dan sa 1200 na vodu rubove, prelaz, na lagano poravnaš.. i nakon toga pasta za poliranje i udri sa pamučnom krpom..



 

ante66

Active member
Ma nije strasno, da se to rijesit za malo novaca kad se budu skidale gume.Preko mi se prije cini da je neka zastitna plastika.Mislim vise nanjeti lak da bude nekakva zastita od kise.Gleda sam malo po gradu , pa pola felgi na autima izgleda gore.



Malo sam samo poturpija lagano ostecenja i zareze , a akirat cu , nema druge
:(
 

ante66

Active member
Ulupija i zaderao lim povise predjeg kotaca ( jbm celicne stipice na parkingu).Inace uvik zezate da pisem o potrosnji , ali Sibenik Jaska 5,0 . a Zg 5,1 .Limitator na 90.
 
Na vrh