Vrata suvozača pucketaju

saba

New member
Dakle problem se pojavio, suvozačeva vrata pucketaju prilikom otvaranja i zatvaranja.... u početku su se nešto teže otvarala i onda sam ih našpricao wd-om malo da se očisti i podmaže.... bilo ok par dana i sad je počelo pucketati.

Ima li tko kakvu ideju što bi moglo biti i kako to srediti?
 

Alan Ford

New member
Za svaki slučaj prvo provjeri da se nisu otpustili šarafi sa kojima je na šasiju - štok vrata učvršćen graničnik. Obično su to dva zvijezda imbusa (torx). Kada olabave daju slične zvukove.
Pozz.
 

Zix

Active member
Uzmes staru cetkicu za zube i ind.mast kod nas je zovu tovatna mast i podmazi sve granicnike na svim vratima i sacekaj neko vreme pa vidi da li ce pucketati pa onda kupi granicnik ako je do njega.
Imao sam isti problem ali nisam kupovao granicnike, mislim da je to too.
Poz

Mala dopuna, wd je polupostan odnosno ne sadrzi veliki procenat masnoce, tako da neke stvari zavrsava a neke ne, to pricam iz iskustva jer sam imao navedene probleme sa vratima sto od kabine,furgona,prikolice vozajuci godinama teretnjake...
Jos jednom
poz
 

ZlatkoC4

Well-known member
Mala dopuna, wd je polupostan odnosno ne sadrzi veliki procenat masnoce,
za probu dali je do podmazivanja je najbolje upotri:cenzura::cenzura::cenzura:iti silikonski sprej koji ništa okolo neče zamastiti a podmazaće i najmnje utore i zgibove.
 

saba

New member
Za svaki slučaj prvo provjeri da se nisu otpustili šarafi sa kojima je na šasiju - štok vrata učvršćen graničnik. Obično su to dva zvijezda imbusa (torx). Kada olabave daju slične zvukove.
Pozz.
stegao šarafe koji su popustili malo, ali mi se čini kao da ne drže dobro.... sad nemam pojma koje bi bilo riješenje tu....

možda malo širi šaraf pa bi bolje uhvatio ili tako nešto?
 

Alan Ford

New member
Skini vijak po vijak, pogledaj da se nije "pojeo" navoj pa ne možeš zategnuti kako treba - preskoči. Znači nove vijke, eventualno podbaciti deblju podlošku pod vijak da uhvati zdrav navoj, ali ružno izgleda. Ako je oštećen navoj u matici, ili zamijeniti, ili urezati navoj za "broj" veći i nove vijke.
Pozz.
 

Randy5

Active member
Već smo govorili o tome, pogledaj pod stariji modeli, C3, na stranici 4 temu: Škripe vrata na C3, autor je Bode7. Sad sam pogledao na jednoj engleskoj stranici, prilično sam uvjeren da C3 ima gotovo isti graničnik kao i Xsara. Problem je što se isti graničnici ugrađuju u lijeva i desna vrata pa štift na desnim vratima leži naopako.
Ako sigurnosna šajbica ispadne, s vremenom se štift izvuče iz ležišta, samo u tom slučaju kod mene je zatvaranje i otvaranje vrata bilo popraćeno glasnim pucanjem.
 

niko33

Member
Slican problem i na mom,samo kaj kod mene nije pucketalo vec nisu pruzala uopce nikakav otpor kod otvaranja.Naruceno s ebay prije tjedan dana(9 funti):

Dvije minute montaza i ko nova:)
 

niko33

Member
http://www.ebay.com/itm/CITROEN-C3-FRONT-DOOR-CHECK-ASSS-HINGE-STOPPER-/162131043047?hash=item25bfc362e7:g:o7cAAOSwqfNXiM-~
Kinez od kojeg sam kupil vise nema ali ovaj komad je isti samo dvije funte skuplji.
Za promijenit dio se skine oplata vratiju(dva vijka s vanjske strane oplate i jedan u plasticnom rukohvatu - ostalo su sam plasticne kopcice(polako cupati,isto tak vracati)) i iznutra vratiju se zamijeni dio.Nema puno posla samo treba bit pazljiv da se nekaj ne potrga - po mogucnosti radit na toplome kad plastika mekanija.

Edit:zaboravil napisat - lijeva i desna strana imaju iste stopere samo su drugacije okrenuti
 
Na vrh