Vozim 94 a pokazuje 100kmh

Krky

Lakerski profesionalac
za 6km pokazuje više (LAŽE!)
u čemu je greška?
na navigaciji i na cestovnom radaru pokazuje 94 a na brzinomijeru 100kmh,
to je od kako sam ga kupil u 4mj 2012g
felge i gume su tvorničke 175/65/14
ostalo na autu inaće funkcionira savršeno
 

DarioGTI

New member
Svi auti lažu za određeni broj kmh odnosno %. Neki manje - 3-4-5kmh, a neki i 10kmh. U svakom slučaju bolje da ti pokazuje više nego što stvarno ideš nego da ti pokazuje manje nego što stvarno ideš.
 

Dalibor

Dado Tornado
što se brže vozi to je veća pogreška.
BMW-ovi brzinomjeri su poznati po griješenju, a od ostalih automobila npr. citroenov model ZX :grin:
 

deda

New member
Tolerancija je do 3,5%,a isto tak i GPS laže,nije točan jer kasni za signalom čak i više nego čuke na autima.Zbog toga ti i murja prizna 10% tolerancije kada te hapa sa radarima i svim drugim mjeračima brzine.
 

brezC4

New member
Sasvim normalno. Negdje sam na netu pročitao da je to psihološki tako da voziš sporije ustvarnoati nego što pokazuje brzinomjer. Mjera sigurnosti.
 

Kanader

Active member
Da ne ponavljam sve rečeno. Na Mercedesu laže najmanje. Negdje sam pročitao taj podatak i ostao je negdje u podsvjeti, ali ne tražite me link.
 

Krky

Lakerski profesionalac
sa vecim obujmom kotaca bi se to dalo koregirat, ali ne prevelikim, izracunal sam sa onim digitronom za alternativne felge i gume, sa 175/75/14 ili 185/65/15 bi postigel stvarnu brzinu, mozda odstupanje za pol km -+
 

Nono

Èlan
Mislim da uz današnju tehnologiju nije nikakav problem napraviti točan brzinomjer ali nije stvar u tome. Koliko je meni poznato to se namjerno tako radi da kad je ograničenje npr. 80 km/h, a brzinomjer ti pokazuje točno 80 km/h onda možeš biti potpuno siguran da ne voziš iznad ograničenja. Zamislite kakve bi implikacije bile da nije tako! Ako bi brzinomjer pokazivao točno onda bi isto tako mogao pokazivati i manje! Da netko nastrada pa da se dokaže da je brzinomjer pokazivao manje nego je bila stvarna brzina, tko bi onda bio kriv? Kad bi tako bilo sudovi bi bili prenatrpani, a autoindustrija na rubu propasti pa bi na kraju namjerno proizvodili brzinomjere kakvi su danas.
 

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Meni je sa novim zimskim gumama u tvorničkoj dimenziji točan do nekih 120, poslije sitno...

A sa ljetnim gumama manjeg profila šou... Auto dobije 3 sekunde do sto bolje ubrzanje :grin: što zbog manjeg kotača što zbog brzinomjera koji postane jako optimističan...

Sve je već rečeno..odstupnja su normala, a i GPS je jeftin... tako da nije problem.
 
Na vrh