Velicina spremnika za gorivo i rezerva

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Ako se ne varam, ukupna zapremnina spremnika je 47l. Rezerva se pali kad mi preostaje još 70km vožnje što odgovara 5l. Kad nestane i zadnja crtica ostaje još otprilike 30km vožnje. Identičan auto ;)
 

DS9

Active member
Za 1.4 HDi mislim da mogu potvrditi identično, a rezerva (žuta lampica, uz poruku na pomoćnom displeju) se takođe pali kada ostaje 5 L. Naravno, računar će prikazati različitu kilometražu koja se još uvek može proći u zavisnosti od aktuelne potrošnje goriva. U nekim slučajevima se palila dok je displej prikazivao da se do pumpe može proći još 150 km. Kako god, rezerva je na 5L.
Što se zapremine rezrvoara tiče, mislim da je jednom na pumpi kada sam čoveku rekao da bez obzira na isključivanje pištolja nastavi da puni do vrha natočeno 44 L. Ipak, to verovatno i nje baš dobra praksa.

Koliko se sećam, kada se dođe do pumpe ubrzo nakon paljenja rezerve - do prvog isključivanja pištolja će stati 39-40 L.
 

jbasa

Member
Hvala na pomoći! :grin:
nisam imao vremena to malo bolje istraziti, sad sam stigao....vidio sam link koji je DS9 stavio u temu upute za c3,pa sam pregledao upute i pise da je 45 litara za C3. dok one upute koje stavio u prvom postu NightSTALKER93, na prvom linku pise priblizno 47 litara, a na drugom linku 45 litara. dok za rezervu pise 4-6 litara.
 
Posljednje uređivanje:
Na vrh