Unos auta iz EU u HR, ako je auto već fizički u HR

Franz

Well-known member
Pozdrav, u nekoj sam kombinaciji, pa me zanima ovako. Jasna mi je priča oko PPMV-a (to se preko e-Građana sve može), i CoC. Ali sad jedno tehničko pitanje. Auto je već u HR na stranim tablicama. Vlasnik nije, ali ugovor bi potpisali. Ne mogu se voziti sa stranim tablicama i tuđim autom po HR. Ali svakako bih trebao doći do STP. Osim šlepa, ima li neka jednostavnija opcija?
Edit: Ne mogu obrisati post više, pa zaboravite da sam išta pitao. :)

Posljednje uređivanje:

Tanaja

"Max. utegnut za vozit"
Potpišeš ugovor, skineš strane tablice i postaviš probne koje uzmeš na par dana. Tako ide kad uvoziš auto iz Eu
Nema šanse tako. Iz prve ruke: nakon ugovora, plaća PPMV i naknadu za otpad, pa tek s potvrdom o uplati daju probne. Onda može doć na tehnički s coc, obaviti pregled i dobiti naše table. Prije PPMV ne možeš dobiti auto na svoje ime ni na probe

szahtila

Well-known member
Nema šanse tako. Iz prve ruke: nakon ugovora, plaća PPMV i naknadu za otpad, pa tek s potvrdom o uplati daju probne. Onda može doć na tehnički s coc, obaviti pregled i dobiti naše table. Prije PPMV ne možeš dobiti auto na svoje ime ni na probe
Ja sam malo pojednostavnio, pretpostavio sam da ga muči situacija jer je auto već u Hr a ne sama procedura. Svakako si u pravu

Franz

Well-known member
nakon ugovora, plaća PPMV i naknadu za otpad, pa tek s potvrdom o uplati daju probne.
Izgleda da je tako, što mi komplicira stvar. Mislio sam da osim šlepa postoji legalan način da auto dovezem u ZG, pa na miru rješavam papire. Po ovoj priči, platim auto, poptišem ugovor, puštam auto tamo gdje je, i vraćam se rješavati PPMV. Rekli su mi u CVH da to porezna obrađuje i da nije trenutno gotov obračun PPMV. Neka smo mi u EU svi skupa. :)

Rovan

Active member
Donator foruma
Jel to nekaj novo? jerbo kad sam 2018. dofurao auto iz njemacke otisao sam u stanicu za tehnicki samo sa ugovorom i dobio probne...i onda sam se lepo vozikal dok sam rjesavao PPMV, i onda s tim probnima otisel na tehnicki...

MacSlavko

Well-known member
Donator foruma
Tako sam i ja 02/2020:
S ugovorom (tj. računom jer je rabljeno vozilo kupljeno od firme u DE) i originalnom prometnom otišao na stanicu za tehnički pregled, dobio na 3 dana probne tablice, dovezao auto iz ZG u PU i rješavao sve ostalo (PPMV, COC, carinu, ekološku naknadu itd.)...

Tanaja

"Max. utegnut za vozit"
Jel to nekaj novo? jerbo kad sam 2018. dofurao auto iz njemacke otisao sam u stanicu za tehnicki samo sa ugovorom i dobio probne...i onda sam se lepo vozikal dok sam rjesavao PPMV, i onda s tim probnima otisel na tehnicki...
Prošle godine auto s talijanskim tablicama mi nisu dali probe prije PPMV jer da sam u carinskom prekršaju. Cvh stp

Tanaja

"Max. utegnut za vozit"
a imao si racun tj. kuporodajni ugovor?
Da, kupoprodajni, sestrin auto. Ostavila ga tu s talijanskim tablicama. Nisu mi dali. Ili šlep ili talijanske targhe di prova. Što mi nije bila opcija, jel.

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Ekipa koliko vam je trajala obrada ppmva?
Negdje su spominjali isti dan, no naivno od mene očekivati tako nešto usred ljeta…

Pitati ću naravno i na tehničkom, dakle trebaju mi probne/pokusne table.
Auto je bio regan u De, odjavljen zbog prodaje. Imam li šanse doći do probnih nakon što riješim Ppmv sa takvim autom?

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Njente, ide na firmu pa je prijava išla mimo eGrađana. Prijava im je na stolu puna dva radna dana... ništa, čekam drugi tjedan.

Na vrh