Trzanje auta prilikom popuštanja gasa

dedke

New member
Pretražio sam forum ali da je neko imao ovakav problem nisam našo. Imam C3 2008 g. 1.1 benzinac. Kad npr. ubacim u 2 brzinu(kočenje sa motorom ili pustim gas onako, da ne mjenjam u 3.) i onda pustim gas, prilikom pada okretaja negde na 1500 avto pocinje da trza, ponekad i malo jače.

Zanima me dali se je netko susreo sa tim problemom.
 

nero81

Active member
Donator foruma
Nesto "slicno" se meni zna desavat. Kada sam na dugoj nizbrdici i ne dajem gas nego kocim motorom pa onda dam gas,treba mu par sekundi da ulovi ili moram pumpat po gasu.
 

dedke

New member
I desava mi se da kad upalim auto okretaji skoce na 2000 i za par sekundi padnu. Dobro proverit cu sa svojim majstorom da vidimo šta je.
 

milena22

Member
Poštovani,imam C3 2005 god.autić je ok za svoje godine,u zadnje vrijeme relativno samo kad je toplo kad ga prvi put upalim neče da mi primi gas,,kad hoču krenuti ugasi se,gas se kao guši,ako ga pustim par sekundi da radi,onda je sve ok,Dali bi mi znali reči šta bi moglo biti,zimi je ok.
 

ivan222

Well-known member
Uredništvo foruma
Donator foruma
Senzor temp., MAP senzor, bobine, leptir gasa... može biti svašta uzrok. Samim time je moja preporuka da ga netko profesionalno pregleda.

Moguće da je dovoljno čišćenje leptira gasa i rekalibracija. To bi bilo najjeftije i to bi svakako odradio kao prvi korak.
 
Na vrh