Dakle malo pogledao po računima koje sam skupljao i eto što sam našao.
Dakle auto c4, 1.4 benzinac 65kw, 6 godina star, kilometara: 169 000.
popravci i redoviti servisi cca 16 000kn
gorivo-cca 100.000 kn
promijenjeno:Ležaj zadnjeg kotača skf, disk pločice prednje 2 puta, prednji diskovi, zadnje pločice, zupčasti 2 puta, zatezač staznog, remenica klime, gumice na hladnjaku klime, 2 puta nadopunjavana klima, brtva glave i sve što ide uz to (objašnjeno u ranijim postovima) (+čišćenje injektora)
Od problema u garanciji
rocurila klima unutra, promijenjena bobina pod garancijom.
E sad kad se to zbroji i podijeli: mjesečno cca 550kn servisi i popravci sa kaskom osiguranjem i tehničkim, al bez troška zimskih guma.
tu ne računam izgubljeno vrijeme po servisima i zamjene žaruljica u vlastitoj režiji koje nemam pojma kolko sam ih promijenio.
od friških problema: (stalno nešto mora bit, jelte)
-varijabilna remenica propustila ulje (300kn trošak zamjene)
- brava na vozačevim vratima lagano šteka. zapinje kod otvaranja.
Uglavnom valjda sam svaki mjesec bio što na redovnom, što na izvanrednom servisu.
EDIT: zaboravih napisati i jedno 6 izmjena softvera u garanciji.
Dakle auto c4, 1.4 benzinac 65kw, 6 godina star, kilometara: 169 000.
popravci i redoviti servisi cca 16 000kn
gorivo-cca 100.000 kn
promijenjeno:Ležaj zadnjeg kotača skf, disk pločice prednje 2 puta, prednji diskovi, zadnje pločice, zupčasti 2 puta, zatezač staznog, remenica klime, gumice na hladnjaku klime, 2 puta nadopunjavana klima, brtva glave i sve što ide uz to (objašnjeno u ranijim postovima) (+čišćenje injektora)
Od problema u garanciji
E sad kad se to zbroji i podijeli: mjesečno cca 550kn servisi i popravci sa kaskom osiguranjem i tehničkim, al bez troška zimskih guma.
tu ne računam izgubljeno vrijeme po servisima i zamjene žaruljica u vlastitoj režiji koje nemam pojma kolko sam ih promijenio.
od friških problema: (stalno nešto mora bit, jelte)
-varijabilna remenica propustila ulje (300kn trošak zamjene)
- brava na vozačevim vratima lagano šteka. zapinje kod otvaranja.
Uglavnom valjda sam svaki mjesec bio što na redovnom, što na izvanrednom servisu.
EDIT: zaboravih napisati i jedno 6 izmjena softvera u garanciji.