Sihronizacija sa telefonom problem

darkodav

New member
Pozdrav,

imam iPhone 13 i uspesno se povezujem na multimediju preko Bluetooth-a. Medjutim, kada pustim Apple Music ili bilo koji servis, on radi kratko vreme i diskonektuje se, E sada, primetio sam da posle nekoliko puta povezivanja, on se poveze i vise ne prekida. E sada, nisam siguran da li je to do toga da kada je auto zagrejan, onda radi, jer tako deluje ili je nesto drugo?

Kada se prekine, ikonica signala nestane, a ikonica Bluetooth-a i dalje je aktivna. I pise da se se diskonektovao. Ja posle udjem na podesavanja i opet ga konektujem. Iz nekog puta, on proradi. Jos nesto sam primetio a to je da kao da je bluetooth spor, tacnije, ponekada mi se desi da u slusanju preskoci pesma itd...

Da li je neko imao slican problem?

Nadam se da sam lepo objasnio. Hvala vam!

sir.Oliver

Well-known member
ja na svojoj elysée imam sličan problem . telefon se uredno spaja sa multimedijom preko BT .... normalno telefoniram ..... odjednom samo nešto škljocne i čuje se samo pištanje ...... prekinem vezu , zovem ponovo .... u većini slučajeva se čuje samo pištanje . ponekad normalno čujem zvonjenje . i kada pišti , vezu ne prekida . u čemu bi mogao biti problem ? zaboravih napomenuti da mi to radi samo na nekim telefonima ..... a imam osjećaj da to uradi kada se menja repetitor ( mrežna stanica , predajnik )

Također problemi sa s bluetoothom, C4 II.
Imao stari mobitel sve radilo odlično, spajao se odmah, radila i multimedija i razgovori sve pet.
Kupio novi mobitel, više se ne spaja, tj. moram dva tri puta upaliti / ugasiti bluetooth na mobiteli i onda se spoji. Problem je što multimedija radi normalno, čak i prebacivanje na idući pjesmu na Spotifyu kontrolama na volanu, ali razgovori ne rade uopće. Zvoni kao da će raditi, ali kad se javim sugovornika čujem na zvučnicima auta, ali sugovornik mene ne čuje uopće.

Ne znam kako je ne iPhoneu, na Androidu se u postavkama mogu mijenjati neki standardi rada Bluetootha, meni nije pomoglo, možda kod tebe pomogne.

darkodav

New member
Pozdrav,

evo saljem dve slike u prilogu. Na prvoj slici se vide dve ikonice gde se vidi da je povazano. Na drugoj slici se vidi da ikonica signala ne svetli. Jutros kada sam krenuo na posao je normalno sihronizovao telefon i u jednom trenutku je ispao. Cak sam sve vreme slusao radio.

Po slici se vidi koja je multimedija. Model je C4 iz 2012.

Mislim da je u pitanju stara verzija bluetootha. IMG_2799.jpegIMG_2800.jpeg

MacSlavko

Well-known member
Donator foruma
To je eMyWay ili RT6.
Provjeri na kojoj verziji softwera je (dugim pritiskom na tipku Settings).
Prva stvar koja se radi kod problema s "ispadanjem" BT veze je ažuriranje softwera. To bi ti napravili i u ovlaštenom servisu (postoji procedura simptoma i postupak oporavka). Trebali bi imati CD s tim sw, ali nevoljko to rade. Zadnja verzija za RT6 je 2.86b.

Ja već jedno 50 godina imam razne verzije iPhona. Svi su se uredno spajali na razne PSA BT radio ili sat-nav sustave. Tako je i danas. No, oba kraja konekcije (i multimedija i iPhone) su mi uvijek ažurirani na zadnju verziju.

sir.Oliver sir.Oliver: ti u Eliseeu vjerojarno imaš nešto novije. Ne vjerujem da se radi o istom uređaju i sw...

sir.Oliver

Well-known member
da , u pravu si .... imam PSA RCCA 200 multimediju sa velikim 7" displayom . softver ažuriran prije cca dvije godine . mislim da od tada i nije izašla novija verzija , pošto je obustavljena proizvodnja P301/ C- elysée

MacSlavko

Well-known member
Donator foruma
da , u pravu si .... imam PSA RCCA 200 multimediju sa velikim 7" displayom . softver ažuriran prije cca dvije godine . mislim da od tada i nije izašla novija verzija , pošto je obustavljena proizvodnja P301/ C- elysée
Za RCC je 1_076_16-1B116-4 zadnja verzija sw, od 26.06.2019 (4,3GB).

darkodav

New member
Za RCC je 1_076_16-1B116-4 zadnja verzija sw, od 26.06.2019 (4,3GB).
To je eMyWay ili RT6.
Provjeri na kojoj verziji softwera je (dugim pritiskom na tipku Settings).
Prva stvar koja se radi kod problema s "ispadanjem" BT veze je ažuriranje softwera. To bi ti napravili i u ovlaštenom servisu (postoji procedura simptoma i postupak oporavka). Trebali bi imati CD s tim sw, ali nevoljko to rade. Zadnja verzija za RT6 je 2.86b.

Ja već jedno 50 godina imam razne verzije iPhona. Svi su se uredno spajali na razne PSA BT radio ili sat-nav sustave. Tako je i danas. No, oba kraja konekcije (i multimedija i iPhone) su mi uvijek ažurirani na zadnju verziju.

sir.Oliver sir.Oliver: ti u Eliseeu vjerojarno imaš nešto novije. Ne vjerujem da se radi o istom uređaju i sw...

Evo da se javim posle jedne pauze. Ovih dana sam detaljno testirao ovaj problem koji imam i definitivno je ono sto mi se odmah ucinilo. Kada je hladan auto iliti kada krenem negde do nekih 10km on izbacuje sihronizaciju sa telefonom. Nakon toga, on vise ne izbacuje, radi perfektno. Recimo kada iskljucim auto i posle nekog kratkog vremena ponovo sednem za volanom, on iz prve sve normalno radi, ne izbacuje nista. Sto me je dovelo do zakljucka da lepo radi samo kada je auto zagrejan. Kod mene je tako. Dole je slika koja pokazuje SW ver.

IMG_2710.jpeg

MacSlavko

Well-known member
Donator foruma
Huh, to je vrlo stara verzija sw!
Računaj da je zadnja 2.86.B pa ti je jasno da taj RNEG2/RT6 vjerojatno nikad nakon tvornice nije bio ažuriran…
Inače, standardni postupak u servisu kod problema s BT je upravo ažuriranje sw.
Ako ćeš update raditi sam računaj da je moguća (česta) pojava BT eha kod sugovornika ili sl. To se rješava kalibracijom uređaja nakon updejta (u ovl. servisu), ili sam pomoću MiraScripta ili ti netko pošalje kalibracijski file, soecifičan za tvoj ili isti takav auto…

Na vrh