Servisi po kilometrazi

track

Active member
Vjerujem da ce ok to bit sve. Ova 2.0 HDI masina mi se sve vise i vise svida. Bas mi djeluje kao auto koje ima dosta snage i dugo moze sluziti ako se pazi.

markan1000

Well-known member
nisam imao prilike voziti 2,0 hdi u citroenu, ali vozio sam 2,0 tdci u Focusu (mislim 2010. godište) i Mondeu (2012.) - Focus puca od snage, a i u Mondeu je ne fali niti malo, tamo je prava mjera

track

Active member
Naletio sam na par modela sa elektricnom rucnom (parking) kocnicom. Koliko je to pouzdano/kvarljivo? Je li zamjena skupa i je li preporucljivo to izbjegavati? Ovo vrijedi vjerojatno za sva auta sa tim sustavom a ne samo za Citroen.

Milosh

Test
Naletio sam na par modela sa elektricnom rucnom (parking) kocnicom. Koliko je to pouzdano/kvarljivo? Je li zamjena skupa i je li preporucljivo to izbjegavati? Ovo vrijedi vjerojatno za sva auta sa tim sustavom a ne samo za Citroen.
Koliko ja znam da nema problema s njima. Ima npr. na C5 jedan detalj, izgleda da im taj softver (ili elektronika) koji automatski otpušta kočnicu pri kretanju nije baš optimalno napravljen pa pretjerano troši zadnje pločice, ali to je baš specifično za C5.

pokra89

Well-known member
Ja zato uvijek ručno spustim prije nego krenem. Recimo u škodi superb se otpusta pri ikakvom pustanju kvačila i dodavanju gasa, pa skoro i da ne osjetis da je ručna dignuta, dok kod c5 postoji otpor, i to popriličan, tako da me uopće ne čudi to brže trošenje pločica

track

Active member
Dobro ali dugorocno me zanima jel to nesto sta ce se pokvarit u jednom momentu nakon 5-10 godina i onda ce popravak/zamjena kostat (bubam) 5000 kn?

Vozio sam dosta auta s tim vec i ja sam spustam prije kretanja, funkcija je ok, to mi nije problem.

Milosh

Test
Dobro ali dugorocno me zanima jel to nesto sta ce se pokvarit u jednom momentu nakon 5-10 godina i onda ce popravak/zamjena kostat (bubam) 5000 kn?

Vozio sam dosta auta s tim vec i ja sam spustam prije kretanja, funkcija je ok, to mi nije problem.
Koliko ja znam, do sada se nije pokazalo kao nešto što po pravilu odlazi nakon xx km. A i da se pokvari, to je jedan obični mehaničko-elektronski modul koji se nađe polovan na otpadu, zamijeni i voziš dalje. To ti pričam generalno o el. parking kočnicama.

track

Active member
Ok onda cu cekat da mi jos ko potvrdi pa cu ih prestati izbjegavati po oglasima. Ima par komada sta mi se stvarno svidaju a eliminirani su zbog toga. :D

Hvala ti.

Na vrh