Problem riješen, remenica je skroz riknula, vrtila se u oba smjera, a mora u samo jednom.
Stavljena nova remenica i novi remen i za sada nema problema. Radi se o kontra navoju, i vjerojatno je zapekla ili se dodatno oštetila pa je možda i to uzrok tome što ju nismo lagano mogli skinuti, međutim morali samo kupiti alat za nekih 20tak eura koji sjeda u remenicu i onda skupa odvrtati, jedan u jednom smjeru, a drugi u drugom, mislio sam da će puknuti (jer piše da se zateže na max 85nm a bilo je puno više), ali dovoljno je bilo da malo otpusti i dalje je išla rukom. Stezanje je odrađeno bez moment ključa jer nemamo moment ključ za kontra navoj, ali imamo gedoru koja vrti u oba smjera i na kojoj se može postavite željena snaga dotezanja.
Pokazuje zvučnu i vizualnu signalizaciju kada se pređe, taman smo ju dotegnuli na oko 90nm, jako je teško potrefiti točnu silu jer nema prostora za rad. Uglavnom, veći problem je bilo izvaditi crijevo od intercoolera, nije problem kad je veliki servis, ali u ovom slučaju je bilo potrebno otkačiti masu ustvari a brojne i izvaditi i onda samo lagano gurati i okretati crijevo, što je puno teže radi njenog oblik a i ja zato sto je kruto (kud nije fleksibilno) pa lako može puknuti.
Stavljen je Boschov remen i remenica INA, uzeo sam usput i novi akumulator, Exide. Inače, Citroen nije pustio šifru remenice, i gdje god sam tražio nisam ju uspio pronaći. Čak sam kontaktirao INA-u, pa su mi rekli da nemaju za taj motor remenicu u ponudi, ali ipak imaju, kur*inska posla!
Ako nekom bude trebalo šifra remenice je AFP3009, i čini mi se da ista remenica ide na 2.0 hdi 163ks i 2.2 150kw.
2028 je vrijeme za veliki servis, ali planiram ga raditi 2026 ili 27, tako da ću tada zamjeniti kompletno sve dijelove na tom remenu (uključujući i ovaj remen i remenicu), vjerojatno ću skinuti i alternator i odnijeti ga na kontrolu, da se zamjene četkice ako treba.
Sve skupa, akumulator, remenica, remen i alat - oko 200 eura. Remenica je bila 50tak eura, ali se moze ista u drugim trgovinama pronaći (isto INA) za nekih 20+ eura, međutim nije mi se dalo zafrkavat da naručujem sa web-a pa da ne paše (morao sam ju vidjet uživo) pa da moram slat nazad pa se zafrkavat oko toga, pa da šalju drugu, i ovako mi je auto stajao 2 tjedna a treba mi.