Relej grijača

Marko89

Member
prilikom paljenja ne pali mi se lampica od grijaca. promjenio sam grijace i kupio relej ali neznam gdje se nalazi. dali itko zna gdje bi se tocno nalazio?
Auto sad pali samo preko kopresije i nakon sto upali(teze) poslje pali odmah. Cesto nakon sto ga tek hladnog upalim baca dim i smrdi ne sagorjeno gorivo.
 

Milosh

Test
Ovo ti je dio šeme. Ovaj dio 1150 zaokružen crvenom bojom ti je relej. Možeš provjeriti dobija li struju prilikom paljenja, trebao bi dobijati + preko žice broj 3 (takođe zaokružena). Ako ne dobija struju, provjeri osigurač broj 1 (F1) u kutiji sa osiguračima ispod haube.

https://nofile.io/g/oMHPYtEGW16AytN5x3oORCiP9LLdZ6EFnxXs6ESCjw4WjWNOOoISPs67ITx5cTgV/C3+grijaci.JPG/p

Ovo ti je pozicija releja u autu (dio F):

https://nofile.io/g/grRiWJewmaijWz9ufIwQ0WwNrbedUVa5nm6CnzEqjVYn7UUn3DEvHyRIKOqLFwpJ/pozicija+u+autu+(F).JPG/p

A ovo je sam relej na toj poziciji F (1150, zaokruženo):

https://nofile.io/g/Qao4jmLs1gcLe3xHg5K6wfM7QQmw5WMNn5SFhyVVLaKibJZUSlXpyHlFZAz1fAHF/relej+grijaca.JPG/p
 
Posljednje uređivanje:

Milosh

Test
Hm, ne znam stvarno, vidim da nije isto kao kod tebe. A ove slike bi trebale biti baš za tvoj auto, eto još jednog dokaza kako su šeme za Citroene nekad netačne.
 

Marko89

Member
Nakon promjenjenih grijaca i releja grijaca (koji se nalazi iza lijeve lampe. Znaci treba skinut branik i lijevu lapmu) auto i dalje tesko pali kad je hladan i dimi. Znaci da je sve bilo u redu i prije promjene. Greska je ocito u jednome injektoru. Ne otvara se odmah vec nakon sto upali i nabije mu se gas, i nakon toga radi sve normalno.
 

nemo26

C5 X7 2.0 HDI 140 FAP
Prijatelj je imao slican problem, bio je kabal od releja prema grijacima. Ne treba nista napamet mijenjat, to su stvari koje se relativno lako ispitaju obicnim multimetrom.
 
Na vrh