Rad ventilatora nakon gašenja motora?

Matija

New member
I radni vijek samog ventilatora. :grin:

Moj je procvilio nakon jedva godinu dana. :doh: Ovaj će sad godinu dana, pa ćemo vidjeti hoće li i on procviliti.

Mrèela

New member
Uvezi ventilatora,to je normalno,čak nakon 10 minuta nakon gašenja motora može da se uključi ventilator,tako kažu stručnjaci.:cool:

Marko

Well-known member
Tko ne vjeruje kreativnoj tehnoloziji nek otvori haubu svaki put kad stane i nek počeka 10 minuta... :D Terajte i ne brinite! :cool:

Mrèela

New member
Tko ne vjeruje kreativnoj tehnoloziji nek otvori haubu svaki put kad stane i nek počeka 10 minuta... :D Terajte i ne brinite! :cool:
Pročitao sam da,ako se radi nešto oko ventilatora da se ne iznenadimo jer i nakon 10 minuta može se uključiti.Ovo se ne odnosi na sječkare i arane.
Vidim da sam prozvan,pa sam morao odgovoriti,ovo nije moja pamet nego nekog ko ima iskustva s tim.:D
''kaže se da postoji kao mogućnost'',a ne da svaki put kada ugasiš da radi tako! Nemoj da izvrćeš moje reči!

RI-C3

New member
Nije jedini , i C3 iz 07 , 1,4 . Znao se upalit nakon gasenja auta i kad izadjen iz auta i radio dugooooo.Nemas frke , ugodno vozio 5 godina bez ikakvog problema.:)
imam c3 iz kraja 2005g 1.4.Evo imam ga sada 3 godine i nikada mi se još nije upalio ventilator nakon gašenja motora,niti nastavio raditi nakon gašenja.
Upalio mi se možda u ovih 3 godine 3,4 puta i to u vožnji kada dugo stojim u koloni,i to kratko kojih 30 sekundi.Ali kažem nakon gašenja auta nikad.
Netko je spomenuo akomulator,evo meni je 8 godina u tijeku i akomulator je još oriđiđi.

ZlatkoC4

Well-known member
stara tema jeste ali razlog paljenja ventilatora nakon gašenja auta kod hdi motora je fap jer nakon gradske vožnje je u jednom trenutku pokrenio regeneraciju i nastavlja je i uz ugašeni motor sagorjevanje čađi u fapu zato radi ventilator u 2 brzini i više od 5min nekad. normalna stvar.

kod benzinca se pali radi hlađenja motora. 1-2min Iako se može upaliti i kod hdi motora zbog rashlađivanja motora ali to traje puno krače nego zbog fapa.

bono

Well-known member
stara tema jeste ali razlog paljenja ventilatora nakon gašenja auta kod hdi motora je fap jer nakon gradske vožnje je u jednom trenutku pokrenio regeneraciju i nastavlja je i uz ugašeni motor sagorjevanje čađi u fapu zato radi ventilator u 2 brzini i više od 5min nekad. normalna stvar.

kod benzinca se pali radi hlađenja motora. 1-2min Iako se može upaliti i kod hdi motora zbog rashlađivanja motora ali to traje puno krače nego zbog fapa.
je, stara tema ali eto i kod mene na DS5ici se pali ventilator nakon gašenja motora zimi/ljeti. u 4 godine upalio možda oko 10 puta što ja znam.

Na vrh